Felleskjøpet floppet fullstendig

Målet var 50 bybutikker før høsten 2019. Nå er det bare to igjen.

TØFFE TIDER: Felleskjøpet-sjef John Arne Ulvan besøkte den nyåpnede butikken på Kolbotn Torg i februar 2016. Ved nyttår ble den lagt ned. Foto: Anders Horntvedt.
TØFFE TIDER: Felleskjøpet-sjef John Arne Ulvan besøkte den nyåpnede butikken på Kolbotn Torg i februar 2016. Ved nyttår ble den lagt ned. Foto: Anders Horntvedt.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Høsten 2014 rullet Felleskjøpet ut sitt nye butikk-konsept «Felleskjøpet Fôr og Fritid». Ifølge Finansavisen var ambisjonen å etablere 50 nye Fôr & Fritid-butikker før høsten 2019, og Felleskjøpet var i dialog med flere kjøpesentre i hele landet.

- Vi ønsker oss inn på de største sentrene i både Oslo, Trondheim og Bergen-området, uttalte Eivind Torkildsen, direktør for detaljhandel i Felleskjøpet, i en pressemelding i november 2014. Ideen med senterbutikkene var å satse spesielt på kjæledyr med fôr og utstyr til hund, katt og kanin.

Ved nyttår ble imidlertid Fôr & Fritid-butikkene på Oasen Bergen, Hønefoss Kuben, Tønsberg, Moss Amfi, Kolbotn Torg og Stovner senter avviklet. Halvannet år før antallet butikker skulle ha nådd 50, er det ifølge Finansavisen bare to butikker igjen: På CC Stadion Hamar og i Stopp kjøpesenter på Tunejordet i Sarpsborg.

«Som du har registrert har Felleskjøpet gjort justeringer med sitt Fôr og fritid-konsept. Når antallet butikker nå justeres skyldes det at responsen har vært forskjellig rundt om i landet», skriver kommunikasjonssjef Thomas Skjennald i en epost til Finansavisen.

- Hva har gått feil?
- Feil og feil. Vi har valgt å legge ned noen av butikkene vi bygde. Byggingen var basert på en fem år gammel beslutning. Det har skjedd mye i retail siden den gang, sier Johan Baklund, divisjonsdirektør for Retail Norden i Felleskjøpet, til Finansavisen.

- Kan Fôr & Fritid-butikkene kaller noe annet enn en flopp?
- Ja, det synes jeg da virkelig. Våren 2017 åpnet vi vårt første storsenter med butikk og hagesenter på Kløfta. Planen er å ha ti tilsvarende butikker i løpet av 2018. Vi lanserer også andre fysiske butikkformater i storbysammenheng. Der kombinerer vi pickup point og rådgivningssenter. Dette er et bedre format enn det som ble besluttet for fem år siden, avslutter Baklund.

Andre økonominyheter:
Ekspert advarer investorer - følg med på denne grafen
Frykter turbulens på børsen - anbefaler ti aksjer