ADVARER. Ledelsen ved Kastellet skole i Oslo har i dag sendt ut en melding til alle foresatte der de informerer om registrerte tilfeller av blotting i området.  FOTO: DAN P. NEEGAARD
ADVARER. Ledelsen ved Kastellet skole i Oslo har i dag sendt ut en melding til alle foresatte der de informerer om registrerte tilfeller av blotting i området.  FOTO: DAN P. NEEGAARDVis mer

Fellesmelding til elevenes foreldre:
- Har registrert tilfeller av blotting rettet mot barn i vårt område

Politiet er informert og patruljerer i området, skriver skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Ledelsen ved Kastellet skole i Oslo har i dag sendt ut en melding til alle foresatte ved skolen. Bakgrunnen er at det er registrert blottere i området, forteller rektor ved skolen, Ronny Trogstad.

«Det er den siste tiden registrert tilfeller av blotting rettet mot barn i vårt område. Politiet er informert og patruljerer i området. Blottere er stort sett harmløse, men dersom noen opplever dette, er beskjeden at de skal trekke seg bort fra personen og ringe foreldre eller politiet dersom de har tilgang på telefon. Vi oppfordrer foreldre til å melde fra til politiet dersom barna deres utsettes for slike hendelser», lyder fellesmeldingen som er sendt ut.

- Foreløpig vet vi ganske lite om dette, men vi har fått orientering fra en naboskole og samkjører med dem. Alle foreldrene har fått melding, sier Trogstad til Dagbladet.

Han forteller videre at lærerne ved skolen nå også informerer elevene om tilfellene av blotting.

- Dette er ubehagelig, men vi har orientert politiet som patruljerer i området, sier Trogstad.

Politiets forebyggende enhet på Manglerud har ikke registrert blotting i sin vaktjournal, oppførsel får Dagbladet opplyst - men de har registrert en telefonhenvendelse på merkelig oppførsel.