- Fellestrekk mellom fugledødsfallene i USA og Sverige

Eksperter over hele verden gransker de mystiske dødsfallene.

MYSTISK FUGLEDØD: Ifølge politiet er det nå snakk om et tall mellom 50 og 100 fugler som er døde i Sverige. Årsaken til massedøden er uklar. Foto: Expressen/Leserbilde
MYSTISK FUGLEDØD: Ifølge politiet er det nå snakk om et tall mellom 50 og 100 fugler som er døde i Sverige. Årsaken til massedøden er uklar. Foto: Expressen/Leserbilde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) De mystiske dødsfallene i USA har nådd nabolandet vårt, for i natt regnet det døde fugler også i Sveriges gater.

Flere tusen fugler regnet ned i småbyen Beebe i USA nyttårsaften. Rundt midnatt ble det funnet mellom 40-50 dødefugler i Falköping i Sverige, melder Aftonbladet.se.

- Jeg tenkte direkte at det må finnes en sammenheng, sier Drilon Hulaj (23), som oppdaget massedøden i går kveld, til avisa. Politiet vet ikke hva som kan ha forårsaket massedøden.

Ligger spredd Fuglene er funnet i gatene, på hustak og på gresssmatter i den svenske småbyen.

- Vi fikk meldingen 23.50 i natt, og da vi hadde rykket ut og kommet i gatene der de lå, fikk vi konstantert at det var omlag 100 døde eller nesten døde fugler det var snakk om, sier politibetjent, Andreas Wedebrang til Aftonbladet.

Ser fellestrekk Generalsekretær i Norsk ornitologisk forening, Kjetil Solbakken, har prøvd å skjønne hva som faktisk foregår med de tusenvis av døde fuglene i både Sverige og USA.

- Jeg ser en del fellestrekk mellom disse to sakene, sier Solbakken som likevel er forsiktig med å uttale seg om de to sakene har en direkte sammenheng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer