Felt av mor

LARVIK (Dagbladet): 54-åringen som er siktet for drapet på Kristin (12) ble felt av sin egen mors forklaring. I går møtte de hverandre i retten i Larvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politi er sikre på at de har tatt rett mann. 54-åringen er tidsmessig plassert på åstedet dakvelden Kristin Juel Johannessen (12) ble drept den 5. august på Åshildrød ved bygda Mørk i Hedrum. Til tross for manglende tekniske bevis ble 54-åringen fengslet i fire uker i går.

I går var moren til 54-åringen i rettslig avhør før fengslingsmøtet. Under bevisopptaket var også sønnen til stede. Han hilste på sin mor, og fikk høre hennes forklaring.

Mistanke

Den gamle kvinnen har forklart at sønnen har sagt til henne at han kjørte på ei jente med crossmopeden sin den aktuelle kvelden. I retten i går bekreftet hun sin forklaring.

Men a dvokat Jonny Sveen mener at forklaringen fra den alderssvekkede 80 år gamle kvinnen ikke er et godt bevis mot hans klient.

- Det rettslige avhøret bringer flere uklarheter inn i saken, sier Sveen til Dagbladet.

Flere bevis

Politiet venter fortsatt på tekniske bevis som kan felle gjerningsmannen som tok livet av Kristin Juel Johannessen.

Etter det Dagbladet forstår er etterforskerne optimistiske. Det skal være gjort funn på jenta som kan felle en gjerningsmann.

Avhørt

En mopedist som ble etterlyst etter drapet, var i avhør med svensk politi i går kveld. Han ble sett halvannen mil fra åstedet drapskvelden, og politiet ville sjekke ham ut av saken. Trolig er det nå gjort.

Forhørsretten i Larvik ga påtalemyndigheten medhold i kravet om fire uker i varetektsfengsel for den 54 år gamle uføretrygdede mannen.

Uttalelsen til moren om at han hadde kjørt på ei jente den kvelden drapet skjedde, kan bli skjebnesvanger for ham. Moren forklarte seg i over to timer i går, og sto fast på hva sønnen hadde sagt.