Felt av sin egen familie

SKIEN (Dagbladet): Gamal Hosein (37) kan ha blitt naglet til drapet på Gry av sin egen søster, Magida Hosein. På en telefonutskrift merket hun av alle oppringningene avdøde hadde til den unge nevøen Arkan, hennes påståtte hemmelige kjæreste i Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De oppsiktsvekkende telefonutskriftene ble sendt til Norge, men kom først fram etter at Gamal Hosein var siktet for drap på kona. Utskriftene fra fasttelefonen viser Grys hyppige kontakt med Arkan de siste ukene hun bodde i Israel før hun ble hentet av ektemannen og dro hjem til Norge.

Nøkkelvitner

Kjernen for påtalemyndigheten er å bevise at Gamal Hosein visste om Grys forhold til hans nevø. Aktoratet har tre nøkkelvitner som skal bekrefte dette.

  • Gry skal ha fortalt til en venninne at Gamal flere ganger hadde spurt Gry om hun hadde et forhold til hans unge nevø. Vitnet skal ha bekreftet at han hadde mistanke om det. Den samme venninnen har fortalt at Gry skal ha spontanabortert i Israel etter at hun angivelig var gravid med elskeren.
  • Grys søster skal i politiavhør ha forklart at hun trodde at Gamal visste om det hemmelige forholdet. Gry skal ha betrodd seg til henne flere ganger.
  • Telefonlistene som ble sendt til drapstiltalte viser at Gry fra fasttelefonen i Israel hadde ringt en rekke ganger til sin påståtte hemmelige kjæreste. Telefonnumrene til Arkan var merket ut av søsteren til Gamal Hosein, Magida Hosein.

Ba om utskrift

Det paradoksale i saken er at utskriften over telefonbruken først kom i posten til Gamal Hosein etter at han var arrestert for drapet på kona si. Med politieskorte var han selv og hentet brevet på postkontoret. Etterforskerne gjorde store øyne: Utskriftene viste den intime kontakten mellom drapsofferet Gry og Gamals nevø.

Gamals søster, Magida, hadde merket av for alle oppringningene til et spesielt nummer. Det var nummeret til Arkan.

I Skien og Porsgrunn tingrett sa drapstiltalte at han trodde det var søsteren som hadde merket av for numrene. De hadde på forhånd diskutert den høye telefonregningen, men tiltalte nekter for at han visste at Gry hadde intim kontakt på telefon med Arkan.

Det tror ikke påtalemyndigheten på.

Gamal Hosein skal ha hatt god kontroll over både konas bevegelser og økonomi, ifølge vitner. Den store telefonregninga på omkring to tusen kroner som kom etter at Gry flyttet fra Israel, førte til at han ba om utskrifter. Telefonbruken til Gry kan ha underbygd hans mistanke om at hun var utro.

Avslørt?

Lørdag 13. januar i fjor kan Gry Hosein ha vært desperat allerede fra morgenen av. Klokka 09.53 forsøkte hun å ringe sin unge venn i Israel. Det var på et tidspunkt da familien var i ferd med å reise fra boligen i Nedre Elvegate og til Grys mor.

I retten har tiltalte hevdet at han ikke visste at Gry brukte telefonen. Han sier at det kan ha vært da han var på badet. Kort tid etter dro familien til Grys mor. Hun skulle passe barna mens foreldrene dro på jobb i videokiosken.

Det er dokumentert at Gry fra sin hemmelige mobiltelefon ringte en rekke ganger til Arkan og en venninne i Israel den skjebnesvangre lørdagen. Den siste telefonen var 14.37.

Da skal det på venninnens telefonsvar ha blitt lagt inne lyder som tydet på at Gry var i en heftig krangel. Siden fikk ingen kontakt med henne.

Hva som skjedde skal retten svare på om noen uker.

VITNER: Drapstiltalte Gamal Hosein kjemper mot vitneutsagn fra Grys venninner og telefonutskrifter han har bedt om fra sin egen familie.