Felte elg med moped

Stian Ramsland (17) har felt to elger i sitt liv. Den første tok han med jaktrifla, den andre med mopeden. Begge elgene måtte bøte med livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 00.30-tiden natt til onsdag var 17-åringen på vei hjem fra en kamerat i Songdalen utenfor Kristiansand. På Eidsåveien, mellom Hortemo og Stokkeland, lot en elgku seg lokke ut i lyset fra mopedlykta.

Kollisjon var uungåelig, og møtet med elgen ble heller ublidt. Stian reagerte raskt, og klarte å bremse farten fra 60 til cirka 35 kilometer i timen da han skjønte faren. Det kan ha reddet livet hans. Nå ligger 17-åringen til observasjon på Vest-Agder Sentralsykehus, forslått og med skadet milt, men ellers i fin form. Fredag kan han trolig forlate sykehuset.

Verre er det med elgen. Etter kollisjonen ble det store dyret liggende og klynke med et brukket bakben i forvridd stilling. Viltnemnda måtte tilkalles for å gjøre slutt på elgkuas lidelser.

- Jeg føler jeg hadde veldig flaks, sier Stian Ramsland til Fædrelandsvennen. Snart skal han ut på mopeden igjen, og til høsten blir det ny elgjakt, denne gang med rifle.

(NTB)