Felte en løve, og var i ferd med å drepe én til. Så ble jegeren selv skutt

Politiet etterforsker en mulig drapssak i Sør-Afrika.

STORT KATTEDYR: Pero Jelinic jaktet løver da han ble skutt. Foto: AP Photo/Ben Curtis/NTB Scanpix
STORT KATTEDYR: Pero Jelinic jaktet løver da han ble skutt. Foto: AP Photo/Ben Curtis/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag døde 75 år gamle kroaten Pero Jelinic.

Årsaken var, ifølge BBC, en kule som traff ham da han jaktet løver ved Leeubosch Lodge rundt 355 kilometer unna den sør-afrikanske storbyen Johannesburg.

Kanalen skriver at politiet nå etterforsker dødsfallet, og hvorvidt det faktisk var en ulykke. De utelukker ikke at det kan være snakk om et drap.

- På dette tidspunktet er det ikke klart hvem som avfyrte skuddet som drepte Jelinic, sier Charlize van der Linden, en talsperson for det sør-afrikanske politiet.

TETT PÅ: Unike bilder av «løveviskeren» Kevin Richardson viser hans helt spesielle forhold til to løver. Video: Youtube / Go Pro Les mer her: https://www.dagbladet.no/nyheter/loven-lusker-i-det-lange-gresset-plutselig-kaster-den-seg-mot-ham/68600972 Vis mer

Kan ha jaktet ulovlig

Politiets foreløpige opplysninger viser at jaktlaget Jelinic tilhørte allerede hadde drept en løve da Jelinic ble skutt.

De undersøker nå hvorvidt jegerne brøt loven under jakten.

- Politiet etterforsker påstander om oppbevaring av ulovlige våpen og ammunisjon, sier van der Linden, ifølge Independent.

Erfaren jeger

Den avdøde beskrives som en erfaren jeger som reiste verden rundt for å jakte på eksotiske dyr. I dette tilfellet var det snakk om løver oppdratt i fangenskap ved en løvefarm.

The Independent siterer Slavko Pernar, en venn av Pero Jelinic, på at Jelinic egentlig var en hotelleier, men at han det siste året hadde satt bort driften til noen andre for å drive med jakt.

- Han døde i Sør-Afrika, mens han gjorde det han elsket å gjøre. Hans kontor var fullt av trofeer. Utstoppede hjortedyr og forskjellige bjørnarter - alt som kunne jaktes på i Kroatia og Europa, sier Pernar overfor avisa Jutarnji.

SLAKT: Skaperne bak dokumentaren «Blood lions» snakker ut om pengene og industrien bak jakt på løver som egentlig er tamme. Video: Expressen Vis mer