Felte ulven i tussmørke

HANESTAD/EVENSTAD (Dagbladet): - Nå har vi dem, meldte en opprømt jaktleder Leonard Mikalsen i går ettermiddag, da jaktlaget hadde ringet inn Atndals-flokken. Først like før mørkets frambrudd var den første ulven felt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da jegerne endelig kom på skuddhold av flokken ikke langt fra Hanestad i går ettermiddag, kunne man ved selvsyn konstatere at flokken består av minst åtte ulver, og ikke sju som antatt. Jegerne har ifølge myndighetenes jaktvedtak ikke lov å skyte flere enn sju ulver i Atndals-flokken, samt to i Imsdalen noe lenger sør.

Like langt?

WWF, Naturvernforbundet og Foreningen Våre Rovdyr frykter at myndighetene vil manipulere med sitt eget jaktvedtak for å sikre at hele flokken utryddes.

DN-leder Terje Bø bekrefter overfor Dagbladet at når den tid kommer, så kan det hende at man utvider fellingsantallet med ett dyr. Ennå er ikke dette noe problem, mener han.

Jegerne fulgte ferske spor etter Atndals-ulvene store deler av dagen i går.

Tidlig i går ettermiddag kom man på god synsavstand. Den første ulven ble felt like før mørkets frambrudd, rundt kl. 16.50.

Men fellingsstedet ble holdt hemmelig. Det var ingen som skulle få tatt bilder av den døde ulven ute i felten.

Ulvevenner

For å gjøre jakta vanskelig for jegerne, laget skigående ulvevenner i går sine egne løypetraseer inne i revirområdet mellom Gråsjøen og Atna-dalføret. Et hundespann fulgte i de ferske ulvesporene for å gjøre jakta enda vanskeligere for jegerne - uten at dette forhindret den første fellingen.

Ulven som ble felt langt til fjells like før klokka 17, var en ettårig hunn. Lederparet er dermed fremdeles i live.

Den unge ulven ble felt av ett skudd i bakbeinet før den fikk dødsskuddet i halsen.

<B>FØRSTE ULVELIK:</B> Ei ulvetispe på 31,5 kilo i Atndals-flokken ble ulvejegernes første bytte. Her viser Jaktleder Leonard Mikalsen fram den ettårige hunnulven i går kveld.