Felttog mot Hillary

I frykt for at Hillary Rodham Clinton skal øke sin politiske makt og ende opp i Det hvite hus har republikanerne satt i gang kampanjen Stopp Hillary nå!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Å stoppe Hillary Rodham Clinton er det viktigste du og jeg kan gjøre som republikanere de neste to årene, skriver republikanernes styreleder i New York, Stephen Minarik, i et brev som er sent ut for å samle inn penger til kampen mot kvinnen som er tidligere president Bill Clintons kone og som i dag er senator for New York.

Minariks brev til republikanske, pengesterke donorer lover en sannhetsskvadron som skal overvåke Hillary Rodham Clintons opptredener og avsløre hennes løgner.

Den tidligere presidentkonen stiller til gjenvalg til jobben som senator for staten New York i 2006, og republikanerne frykter at dette bare blir et springbrett på hennes vei mot å bli USAs første kvinnelige president.

Ultraliberaler

I brevet omtaler Minarik Clinton som en radikal liberaler og ultraliberaler og at hun er yndlingen til landets velstående liberale venstreside, særlig det såkalte Hollywood-venstre.

For mange amerikanere er liberaler nærmest et politisk skjellsord, og uttrykket venstreside brukes ikke nødvendigvis om sosialister, men om det som i Norge kalles sentrum.

Minarik og republikanerne har imidlertid et problem. De har ingen motkandidat til Clinton ennå. Verken guvernør George Pataki eller Rudy Giuliani sier de vil stille til valget som senator. Begge er nevnt som mulige republikanske kandidater til presidentvalget i 2008.

Hillary til motangrep

Den republikanske kampanjen. Har fått Clinton til å sette inn motskytset. Hun har sendt ut en e-post til tilhengere der hun advarer om at hun nå er angrepsmål nr. 1 for den republikanske angrepsmaskinen.


– Vi er ikke overrasket over at Det republikanske partiet har valgt å føre en negativ personkampanje. De vil ikke snakke om Hillarys merittliste av arbeid for folk i New York over hele staten og i Senatet.

(ANB-AP)

SKITTKAMPANJE: Republikanernes styreleder i New York, Stephen Minarik, starter aksjonen «Stopp Hillary nå!» for hindre henne i å bli gjenvalgt som senator for New York.
EN FARE: Hillary Rodham Clinton spås å bli USAs første kvinnelige president - kanskje allerede ved neste valg. Derfor innleder republikanerne alt nå en kampanje for å spa opp mest mulig skitt som kan stoppe hennes karriere.