Voldtekt i Sverige:

Fem afghanske tenåringsgutter dømt for å ha voldtatt ung gutt. De ble ikke utvist

Må sone på lukket ungdomshjem.

GOTTSUNDA: Området Gottsunda, sju kilomter utenfor Uppsala sentrum. Det var i en skog i Gottsunda voldtektene skjedde. Foto: Magnus Hallgren
GOTTSUNDA: Området Gottsunda, sju kilomter utenfor Uppsala sentrum. Det var i en skog i Gottsunda voldtektene skjedde. Foto: Magnus Hallgren Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var en natt i slutten av oktober at de fem tenåringsguttene gjengvoldtok en gutt under 15 år, skriver svenske Expressen.

De fem guttene med afghansk opprinnelse slo offeret i hodet og andre steder på kroppen, holdt ham foran munnen og tvang ham inn i skog i Gottsunda i Uppsala.

Der voldtok de den mindreårige gutten, samtidig som en av guttene holdt en kniv og truet gutten med å skade eller drepe ham. Gutten ble også bitt i ryggen, skriver avisa.

Lavere straff

Ungdomsguttene ble ikke dømt for å ha voldtatt en gutt under 15 år, fordi retten fant at de ikke kjente til at offeret var under 15, skriver Expressen.

Tingretten vurderte voldtekten til å kunne bli straffet med seks års fengsel, men på grunn av de tiltaltes lave alder fikk de vesentlig lavere straff.

Aktoratet påsto at de fem guttene måtte vises ut av landet, men tingretten avviste dette og viste til guttene unge alder og sikkerhetssituasjonen i Afghanistan.

Lukket ungdomshjem

Alle fem ble i Uppsala tingrett dømt til å sone under såkalt «sluten ungdomsvård», som er et alternativ til fengselsstraff for unge lovbrytere i Sverige, ifølge Wikipedia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer