Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem alvorlige branner på mindre enn et døgn i Oslo. Brannsjefen: - En uvanlig situasjon

Brannvesenet med sterk oppfordring til folk om å sørge for egen brannsikkerhet.

BRANN: Brannsjefen i Oslo, Jon Myroldhaug, stiller på pressemøte ved brannen i Urtegata. På mindre enn et døgn har Oslo hatt fem alvorlige branner, med én bekreftet omkommet og én skadet. Brannsjefen vil kommentere brannene sammen med innsatsleder Lars Brenden. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På mindre enn et døgn har Oslo hatt fem alvorlige branner, med én bekreftet omkommet og én skadet.

- Det er en uvanlig situasjon, vi har ca. en brann i døgnet ellers i året. Det ser ut som om det er forskjellige årsaker til brannene, men vi har ingen indikasjoner på at det er noen ildspåsettere, sier Jon Myroldhaug, brannsjef i Oslo under en pressekonferanse i dag.

Videre uttaler han at etterforskningen overlates til politiet.

- Vi vet at mange branner har elektrisk årsak. Vær oppmerksomme på det, tilføyer brannsjefen.

- Ta vare på egen brannsikkerhet

Myroldhaug kom også med en sterk oppfordring til folk om å sørge for at røykvarslere og brannslokkingsapparat er i orden.

- Sett heller to ovner på lav styrke enn å sette opp varmen, sa han.

I Urtegata mellom Grønland og Tøyen, hvor det brøt ut brann tidligere i dag, holder brannmannskaper fortsatt vakthold og vil holde vakt i flere timer framover.

Dødsbrann

En eldre sveitservilla i Guldbergs vei på Skøyen i Oslo ble mandag kveld totalskadd i en brann. Huset skal ikke ha vært bebodd. Brannen i villaen et steinkast bak Frognerparken ble meldt klokken 20.23 mandag. En time etter brannmeldingen er huset i ferd med å rase sammen.

Mandag kveld ble også en eldre kvinne sendt til sykehus med kritiske skader etter en brann i en leilighet på Haugerud i Oslo. Ifølge TV 2 ble den eldre kvinnen senere erklært død grunnet skadene.

I dag tidlig ble det kjent at det brant kraftig i et eldre trebygg i Hasleveien i Oslo. Den ubebodde, eldre trebygningen ble fullstendig overtent.

I 10.30-tiden i dag, tirsdag, ble det meldt om alvorlig brann i Urtegata 48. som ligger mellom Grønland og Tøyen. Brannen hadde startet i byggets 1. etasje, som er et butikklokale. Alle nødetater ble sendt til stedet. De 13 beboerne i bygget ble evakuert. En person ble sjekket av ambulansepersonell etter å ha fått i seg noe røyk.

BRANN: Det brenner i et boligbygg i Urtegata i Oslo. - Det verste er slukket, men vi har ikke kontroll over brannen ennå, opplyser brannvesenet. Video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!