Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem ambassadeansatte dømt for skattesvik

- Fem tidligere ansatte ved USAs ambassade i Oslo straffes for skattesvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem tidligere ansatte ved den amerikanske ambassaden i Oslo er dømt til betinget fengsel og bøter for ikke å ha betalt skatt, melder TV 2.

De fem mennene har bakgrunn fra forsvaret og jobbet ved USAs ambassade som vakter, sjåfører og sikkerhetsfolk. Ambassaden overlot til hver enkelt å føre opp inntekten på selvangivelsen, og lønnsutbetalingene over flere år - som ifølge TV 2 spenner fra 900.000 til 2 millioner kroner - ble ikke rapportert til norske skattemyndigheter.

I Oslo tingrett forklarte de tiltalte seg om det de oppfattet som uklarheter rundt skattlegging av inntekter fra ambassaden. Flere skal ha fått vite at det var frivillig å betale skatt, og at ambassaden ikke ga inntektsopplysninger til norske skattemyndigheter.

Én av de tiltalte skal i en telefonsamtale med en ansatt i Skatt øst ha sagt at det fantes en «arbeidsmoral» om ikke å oppgi inntekten på selvangivelsen.

Tingretten har dømt de fem mennene til betinget fengsel i mellom 15 og 30 dager og bøter på mellom 30.000 og 80.000 kroner.

I 2010 avdekket TV 2 at flere norske personer, blant dem tidligere politiansatte, jobbet som agenter i en hemmelig overvåkingsenhet ved USAs ambassade i Oslo. Skatt øst har anslått at rundt 80 personer kan ha latt være å skatte av lønnsutbetalinger fra ambassaden.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart