Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem amerikanere drept i Bagdad

Selvmordsbomberen utløste en sprengladning da en amerikansk militærpatrulje passerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bagdad (NTB-Reuters-AFP): Fem amerikanske soldater er drept i en selvmordsaksjon i sentrum av Iraks hovedstad Bagdad. Selvmordsbomberen utløste en sprengladning da en amerikansk militærpatrulje passerte.

Et øyenvitne fortalte at mannen var iført en vest fylt med sprengstoff, som han utløste like ved de amerikanske soldatene. En irakisk tolk ble såret i eksplosjonen mandag, het det i en kunngjøring fra USAs militære styrker i Irak.

Episoden mandag er det verste enkeltangrepet som har rammet amerikanske styrker i Bagdad på flere måneder. Tidligere samme dag kom minst elleve mennesker til skade i et selvmordsangrep mot private sikkerhetsfolk i den irakiske hovedstaden.

I byen Kanaan to mil øst for Baquba nordøst for Bagdad ble fire mennesker drept da en kvinnelig selvmordsbomber mandag trengte inn i et bolighus. Blant de drepte var lederen for en lokal sunnigruppe og hans fem år gamle niese.

Ingen tok umiddelbart på seg skylden for dette angrepet, meldte nyhetsbyrået AP. Men terrornettverket al-Qaidas grupper i Irak har tidligere drept flere sunniarabere som har sluttet seg til kampen mot opprøret i landet. (©NTB)Slektninger gråter i begravelsen etter en lokal sunnileder, hans fem år gamle niese og to andre mennesker i Kanaan nær Baquba omtrent 65 kilometer nord for Iraks hovedstad Bagdad mandag. De fem ble drept av en kvinnelig selvmordsbomber. I Bagdad drepte en annen selvmordsbomber fem amerikanske soldater, mens 11 personer ble skadd i en lignende aksjon mot private sikkerhetsfolk (Foto: SCANPIX/REUTERS)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media