Fem ansatte og fem pasienter rammet av omgangssyke

På sykehus i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sengepost er stengt på Lovisenberg sykehus i Oslo på grunn av norovirus som gir omgangssyke.

Fem ansatte og fem pasienter ved Lovisenberg Diakonale Sykehus er rammet av noroviruset som gir oppkast og kraftig diaré. Viruset ble oppdaget på den indremedisinske sengeposten forrige helg.

- En sengepost er stengt, og vi er nøye med å isolere pasientene som er der. Vi har 115 indremedisinske senger, og på denne posten er det 27 senger. Seks sengeplasser står tomme, og vi legger ikke inn pasienter på den posten vi vet det er smitte, sier sykehusets informasjonssjef Tone Hærem til NRK.

Sykehuset håper å bli kvitt viruset i løpet av helgen. Foreløpig har ikke utbruddet fått alvorlige konsekvenser for noen av dem som er blitt syke.

Viruset er det samme som førte til at 192 personer ble syke på Clarion Hotel Gardermoen etter Diabetesforbundets jubileumsfest forrige måned.

(NTB)

RAMMET: Lovisenberg Diakonale Sykehus er rammet av norovirus som gir omgangssyke. Fem ansatte og fem pasienter har blitt syke. Foto: Berit Keilen, Scanpix
RAMMET: Lovisenberg Diakonale Sykehus er rammet av norovirus som gir omgangssyke. Fem ansatte og fem pasienter har blitt syke. Foto: Berit Keilen, Scanpix Vis mer
Fem ansatte og fem pasienter rammet av omgangssyke