Fem år etter at hun forlot dem, fikk de sjokk da hun plutselig dukket opp igjen. Hun hadde nemlig noe hun ville vise fram

Elefanter glemmer tross alt aldri.

ELEFANTER GLEMMER ALDRI: Fem år etter at hun forlot menneskene, kom Galana tilbake til reservatet for å vise fram sin nyfødte baby. Video: Facebook / The David Sheldrick Wildlife Trust Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Om det er et gammelt jungelord eller ikke er noe usikkert, men det er en allment akseptert kjennsgjerning at elefanter har god hukommelse.

Det fikk de ansatte i dyrereservatet The David Sheldrick Wildlife Trust i Kenya erfare i helga, da en av elefantene som hadde vokst opp hos dem plutselig dukket opp igjen.

I sju år bodde elefanten Galana innenfor reservatets trygge rammer etter at hun ble funnet ensom og forlatt i ødemarka.

Overraskelse

I 2011 følte de ansatte i reservatet at hun igjen var sterk nok til å leve i villmarka sammen med de andre elefantene, og de slapp henne fri.

Men da hun dukket opp igjen i starten av september fikk de ansatte en gledelig overraskelse.

Hun hadde nemlig tatt med sin nyfødte baby, og de ansatte skriver på Facebook at hun hadde kommet tilbake til dem for å vise fram den nyfødte.

Galana hadde følge av flere ville elefanter, og når elefantene som også holder til i reservatet fikk med seg hva som foregikk brøt det ut vill feiring. De løp rundt og blåste fanfarer.

Gawa

Reservatet har valgt å døpe den nye babyen for Gawa, som på swahili betyr «å dele».

- Et passende navn når man ser på hvordan elefantene som har forlatt reservatet alltid velger å dele gleden over sine nyfødte med oss, deres menneskelige familie, skriver de.

- Dagen i dag var ikke noe annerledes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer