Fem år gamle «Messi» må flykte hjemlandet etter «trusler fra Taliban»

Faren fryktet for sønnens liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I februar i år smeltet Murtaza hjerter verden over etter at bilder av femåringen med hjemmelaget Messi-drakt begynte å sirkulere på internett.

Oppmerksomheten har imidlertid ført til at hele familien har måttet flykte fra hjemlandet Afghanistan til Pakistan, forteller guttens far.

Faren forteller at de har mottatt trusler om kidnapping og pengekrav fra gangstere, skriver BBC. Samtidig skriver nyhetsbyrået AP at det senere viste seg at truslene mot familien skal ha kommet fra Taliban.

Nyhetsbyrået skriver at familien angivelig skal ha mottatt et trusselbrev fra Taliban, etter en rekke uhyggelige telefonoppringninger.

- I brevet spurte Taliban om hvorfor sønnen min ikke lærte koranen på en islamsk skole, og hvorfor jeg i stedet tillot og oppfordret til at han skulle spille fotball, uttalte han til AP på tirsdag.

PLASTPOSE: Femåringen tok verden med storm etter at faren la ut dette bildet. Sammen hadde de laget Messi-drakt av en plastpose. FOTO: XINHUA / SIPAUSA
PLASTPOSE: Femåringen tok verden med storm etter at faren la ut dette bildet. Sammen hadde de laget Messi-drakt av en plastpose. FOTO: XINHUA / SIPAUSA Vis mer

Nyhetsbyrået skriver videre at de ikke har lykkes i å få en kommentar fra Taliban.

Situasjonen i hjemlandet Afghanistan skal ha blitt for risikabel. Murtazas far bestemte seg derfor for å selge alt han eide og ta med seg familien til Pakistan.

Etter at bildene av Murtaza ble delt verden over, bekreftet Lionel Messis far at fotballspilleren ønsket å gjøre noe for femåringen og det ble lenge spekulert i om et møte dem i mellom kom til å finne sted.

Allerede da skal truslene ha begynt å renne inn.

- Da Murtaza ble verdenskjent mottok jeg trusler fra ulike grupper, inkludert terrorister, kriminelle og krigsherrer, sier han ifølge The Telegraph.