Fem år gammel jente døde i frontkollisjon på E39

Sju personer er involvert i en alvorlig front mot front-ulykke på E39 i begynnelsen av Fursetfjellet, nærme Eidsetra, i Møre og Romsdal.

ULYKKE: Lørdag ettermiddag fikk politiet melding om en alvorlig ulykke på E39 i begynnelsen av Fursetfjellet i Møre og Romsdal. Foto: Raymond Brunvold
ULYKKE: Lørdag ettermiddag fikk politiet melding om en alvorlig ulykke på E39 i begynnelsen av Fursetfjellet i Møre og Romsdal. Foto: Raymond BrunvoldVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Møre og Romsdal meldte om ulykken like før klokka 16 lørdag ettermiddag.

Klokka 21:45 bekrefter politiet at en fem år gammel jente døde i forbindelse med ulykken. Pårørende er varslet.

- Det er en tragisk ulykke, sier John Bratland, operasjonsleder ved Møre og Romsdal politidistrikt, til Dagbladet.

Tre biler involvert
Første melding gikk ut på at det er seks personer involvert.

Senere har antall skadde blitt oppdatert til sju personer.

- Vi har fått bekreftet mesteparten av skadeomfanget på de involverte. Det var tre biler involvert i ulykken, ikke to som det først ble rapportert, sier Bratland.

Flere av de sju har fått lette eller moderate skader i ulykken, mens situasjonen skal være alvorlig for to personer. Alle de involverte er fraktet til sykehus i Molde og Ålesund. En person er fraktet til legevakt med lettere skader.

En av de to som ble meldt alvorlig skadet, var jenta som senere ble bekreftet død. ​

Årsaken til ulykken
Politiets arbeid er ferdig på stedet. Bratland forteller at de har en anelse om hva som har forårsaket ulykken, med at det er for tidlig å gå ut med en bekreftelse enda.

Politiet fikk melding om ulykken 15.44. Tre biler var innblandet i ulykken og flere av personene er sendt til sykehus i ambulanse eller luftambulanse.

Veien var stengt i flere timer etter ulykken, men er nå åpnet igjen.

På Twitter informerer politiet om at det er glatt på stedet, men Bratland forteller at dette ikke skal ha noe med ulykken å gjøre.