Fem-åring krever 1,3 millioner kroner

BERGEN (Dagbladet): Gutten er blitt fem år gammel. I desember 1997 ble hans mor Bente Bjørkavåg (25) brutalt drept av sin tidligere mann. Nå bor gutten hos sin bestemor. Han krever 1,3 millioner kroner i erstatning og oppreisning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken ble forhandlet i Bergen byrett i løpet av en kort time i dag, ettersom den saksøkte drapsdømte mannen uteble fra retten.

Hans advokat Thomas Olsen har trukket seg som prosessfullmektig fordi mannen har fått avslag på sin søknad om fri rettshjelp. Det går derfor mot en uteblivelsesdom.

Erstatning

Advokat Fredrik Verling påsto på vegne av gutten og hans bestemor at gutten bør få en samlet erstatning på 1,3 millioner kroner for tapt omsorg, oppreisning, framtidig forsørgelse og dekning av gravferdskostnader for sin døde mor. I tillegg kreves 100 000 kroner i oppreisning til hans bestemor.

Gutten har fått et forsikringsoppgjør på 746 250 kroner, men Verling mener rettspraksis tilsier at et såvidt lavt beløp ikke skal hensyntas når erstatningen skal utmåles.

Uten advokat

Mannen som drepte guttens mor i hennes leilighet på Eidsvågneset i Bergen 7. desember 1997 er ikke guttens far. Den biologiske faren skal ha reist til Danmark og bor på ukjent adresse. Han har ikke vist interesse for gutten.

Mannen som drepte Bente Bjørkavåg er dømt til 11 års ubetinget fengsel for forsettlig drap. Han ga beskjed til Bergen byrett i går om at han ikke ville stille i retten, ettersom han ikke lenger hadde noen advokat til å prosedere saken for seg. Når dommen foreligger om kort tid, vil den saksøkte mannen ha en måned på seg til å angripe den.