Fem arrestert for drapet på norsk misjonær

Politiet i Arusha i Tanzania har arrestert og siktet fem menn for drapet på den norske misjonæren Steinar Svensen, som ble drept i Tanzania i april.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 61 år gamle Svensen ble skutt ned og drept 21. april da fem mann trengte seg inn på kontoret hans for å rane det. Fire av dem som nå er arrestert, skal ha vært med i ransbilen, opplyste Norsk Luthersk Misjonssamband fredag. Femtemann, mannen som avfyrte det dødelige skuddet, er fortsatt ikke pågrepet, men politiet skal kjenne denne mannens navn.

Etter anmodning fra tanzanianske myndigheter har kriminalpolitisentralen i Oslo sendt to tjenestemenn til Arusha. Nordmennene skal bistå tanzaniansk politi i den videre etterforskningen av saken, opplyser misjonssekretær Tor Arne Haavet i Norsk Luthersk Misjonssamband.

Økt vold

Drap på en ansatt er en hendelse Misjonssambandet er blitt spart for tidligere. Vi har opplevd ran og overfall, men ikke med slikt tragisk utfall, opplyser sambandet. Den norske misjonæren Oddrun Tjaaland, som ikke var tilknyttet Misjonssambandet, ble skutt i Etiopia i 1960-årene, og en dansk misjonær ble skutt i Etiopia for to år siden.

Misjonssambandet har rundt 500 misjonærer totalt. Rundt 250 er ute i tjeneste i dag, og om lag halvparten av disse er i Afrika, hvor volden har økt betraktelig de siste årene.

Da Ålesunds-mannen Svensen ble gravlagt i Spjelkavik kirke i slutten av april var 300 mennesker, blant dem utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson, til stede.

- Steinar Svensen representerte norsk misjonstradisjon på sitt beste. Hans base var en av de største og mest tradisjonsrike misjonsorganisasjonene. Han var en mann som gjennom praktisk arbeid viste sin kjærlighet til de menneskene han arbeidet blant, sa utviklingsministeren.

(NTB)