Fem arrestert for massedrapene i Canada

- Intern krig i mc-klubb, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kanadisk politi har i kveld siktet fem personer for overlagt drap, etter at åtte menn ble funnet drept på en skogsvei utenfor Shedden i Ontario lørdag.

Ifølge Reuters opplyser politiet i kveld at de åtte mennene ble skutt.

Bandidos-konflikt

- Dette er en isolert hendelse med tilknytning til mc-klubben Bandidos, sa Ross Bingley ved politiet i Ontario på en pressekonferanse i dag.

Politiet bekrefter at ofrene var enten fullverdige medlemmer eller assosiert medlem i Bandidos, og at drapene trolig skyldes en konflikt internt i klubben.

En av de siktede skal være en 53 år gammel tidligere leder for to motorsykkelgjenger i Ontario-området, Wayne Kellestine.

Dagbladet.no skrev tidligere i kveld om at huset til Kellestine var blitt omringet, og veisperringer satt opp mer enn en kilometer fra huset. Luftrommet over eiendommen ble erklært som flyforbudssone.

Hele Canada er rystet av lørdagens hendelse, som regnes som de verste massedrapene i kanadisk historie.

PÅ SKOGSVEI: Åtte menn ble funnet brutalt myrdet i Shedden i Ontario i Canada. Foto: Saul Porto/Reuters
PÅ SKOGSVEI: Åtte menn ble funnet brutalt myrdet i Shedden i Ontario i Canada. Foto: Saul Porto/Reuters Vis mer

Var planlagt

Politiet ville ikke si noe om ofrene ble holdt fanget før de ble drept, men antydet at de ble drept et annet sted enn de ble funnet. Siktelsen for overlagt drap betyr antagelig at politiet mener drapene var planlagt, eller at ofrene ble holdt fanget før de ble drept.

SIKTET FEM MENN: Kanadisk politi sier nå at drapene var et internt mc-oppgjør.