Fem arrestert i forsøk på å sprenge bru

De selverklærte anarkistene skulle sprenge bru. Fikk falsk sprengstoff av hemmelig FBI-agent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Cleveland i USA har arrestert fem selverklærte anarkister etter de planla å sprenge en høyt trafikkert firefelts motorvei over brua, Brecksville-Northfield High Level Bridge med eksplosiver.

Ifølge FBI har de fem i flere måneder planlagt ulike angrep. Gruppa hadde ingen anelse om at de var blitt infiltrert av politiet, og gikk rett i fella da de prøvde å kjøpe sprengstoff av en hemmelig FBI-agent, melder Reuters.

Falske eksplosiver De mistenkte plasserte det de trodde var en bombe på brua, og prøvde å detonere den ved hjelp tekstmeldinger som de sendte til telefoner festet til bomba. De ble arrestert av FBI og tiltalt for forsøk på å bruke sprengstoff.

FBI forteller at de fem mistenkte ble spanet på over en lengre periode som en del av en hemmelig operasjon, og at de falske eksplosivene ble gitt dem av en hemmelig FBI-agent.

- Jeg vil påpeke at befolkningen aldri var i fare under etterforskningen, sier FBI-agent Stephen Anthony.

Gruppa hadde ingen tilknytning til utenlandske organisasjoner.

Oppdaget under demonstrasjon Det hele startet da FBI fikk høre om de selverklærte anarkistene under en demonstrasjon i Cleveland. En FBI-informant hadde sett fire av mennene iført masker og walkie talkier, gående rundt i demonstrasjonstoget og ytret missnøye over den manglende viljen organisasjonen hadde til bruk av vold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer