Fem års fengsel for barnehagebranner

17-åringer dømt i Drammen.

DØMT: Drammen ble rystet av en serie barnehagebranner i fjor. Foto: NINA HANSEN
DØMT: Drammen ble rystet av en serie barnehagebranner i fjor. Foto: NINA HANSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

To 17-åringer fra Drammen er dømt til fengsel i fem år hver for barnehagebrannene i byen i fjor.

Den ene 17-åringen sto tiltalt for to voldtekter, tre barnehagebranner (Fjell, Øren og Skyttelveien barnehager), ett brannforsøk, to tilfeller av trusler, et tyveri og overtredelse av våpenloven. Drammen tingrett dømte ham til ubetinget fengsel i fem år og to måneder, skriver Drammens Tidendes nettutgave.

Den andre 17-åringen sto tiltalt etter mordbrannparagrafen etter å ha tent på Ekenbygget på Åmot i fjor, noe han har tilstått. Han var også tiltalt for å ha medvirket i fire barnehagebranner.

Retten dømte ham til fem års ubetinget fengsel.

En tredje 17-åring ble dømt til 300 timers samfunnsstraff for å ha stått bak brannen på Austadgata førskole.

Ytterligere to involverte, en 18-åring fra Drammen og en 25-åring fra Åmot, ble dømt til henholdsvis tre år og seks måneder, og to år og seks måneder.

18-åringen sto tiltalt for to grove voldtekter i tillegg til medvirkning til to barnehagebranner, mens 25-åringen ble dømt for medvirkning til barnehagebrannene i rollen som sjåfør.

Tingrettsdommer Trygve Øydne understreket at de tiltaltes unge alder var tatt i betraktning, og at de fleste av dem har fått en vanskelig start på livet. Retten fant imidlertid ikke grunn til å legge avgjørende vekt på dette på grunn av de grove tiltalepunktene.


(NTB)