Fem års fengsel for prest

BERGEN (Dagbladet.no): Den 44 år gamle presten som skyldig i utuktig omgang med tre barn og en voksen kvinne er i dag dømt til 5 års fengsel. Han har allerede besluttet å anke straffeutmålingen videre til Høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen ble et halvt år lavere enn hva presten ble dømt til i herredsretten i Volda. Samtidig er det samlede erstatningsbeløpet til de fire fornærmede redusert fra 842 000 kroner til 610 000 kroner.

Fradømt stilling

Presten er også fradømt stillingen som prest i Den norske kirke, og retten til å inneha stilling som prest eller drive annen virksomhet hvor sjelesorg inngår.

- Det er på det rene at dommen vil bli anket til Høyesterett. Vi må studere dommen nøye, men det ligger an til anke over rettsanvendelse, saksbehandling, straffeutmåling og tap av retten til å utøve yrket som prest, sier forsvarsadvokat Halvard Helle til Dagbladet.

- Sterk kamplyst

Presten ble innlagt på sykehus i Ålesund og uteble derfor fra de siste dagene i retten denne uken. Nå er han utskrevet og ved bedre mot.

- Presten holder seg oppe ved hjelp av usvikelig Gudstro, sterk kamplyst og enorm støtte fra den nye ektefellen og gode venner, sier Helle.