Fem års miljøkamp mot slutten

- Det er en miljøseier at det ikke blir bygd gasskraftverk på Skogn, sier Natur og Ungdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil har bestemt seg for ikke å bygge gasskraftverk på Skogn. Natur og Ungdom jubler. Årsaken er at gassprisen er for høy og kraftprisen for lav til at det lønner seg.

Det var konsernsjef i Statoil, Knut Olav Fjeld, som kunngjorde beslutningen på et møte i Stjørdal i går kveld, skriver Trønderavisa. Sannsynligvis vil selskapet isteden bruke ressurser på å utvikle nye olje- og gassfelt, blant annet Ormen Lange.

Jubler

-Vi ser det som en miljøseier at det ikke blir bygd gasskraftverk på Skogn i Nord-Trøndelag, sier leder Elin Lerum Boasson i Natur og Ungdom til NTB.

Statoil er eier 20 prosent i Industrikraft. Styret i Industrikraft Midt-Norge skal diskutere status for gasskraftverket fredag, og Statoil vil altså stemme mot forslaget om utbygging på Skogn.

Selv om det planlagte gasskraftverket på Skogn legges på is, utelukkes det ikke at planene kan bli tatt fram igjen om noen år. Statoil ikke gå for å legge ned selskapet, siden rammevilkårene fortsatt kan endre seg, skriver Adresseavisen.

Forsker Tor Arnt Johnsen i Statistisk sentralbyrå sier markedet om bare få år kan gjøre et gasskraftverk lønnsomt.

Olje- og energiminister Einar Steensnæs (KrF) er glad for at det nå kan diskuteres et mer miljøvennlig Skogn-alternativ.

Trist

Fylkesordfører i Nord-Trøndelag, Merethe Storødegård, gir ikke opp kampen for gasskraftverket på Skogn. Hun var skuffet i går.

- Vi skal ikke miste fokuset. Vi skal komme i mål med gasskraftverket, sier Storødegård, sa hun til Trønderavisa i går.

Ifølge Dagsavisen kan så mange som 2000 arbeidsplasser gå tapt dersom det ikke blir noe av utbyggingen.

Gasskraftsaken felte den første Bondevik-regjeringen for to år siden.

Les mer om gassaken på Dagbladet.no