Fem års nabokrangel i retten

I fem år har naboene kranglet om bråk. Nå har samboerparet på den ene siden av veggen gått til retten for å få kastet ut nabokvinnen på den andre siden av veggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/ARENDAL (Dagbladet): Bråk, sier samboerparet. Overvåking, svarer den enslige kvinnen.

Problemene begynte i 1998, da både samboerparet og den enslige kvinnen kjøpte sine leiligheter. Siden har paret ringt politiet rundt seksti ganger på grunn av bråk. De har prøvd å selge sin egen leilighet, uten at noen ville kjøpe. Nå har de trukket naboen for retten for andre gang. Hun må tvinges til å selge, mener de.

Søvnterror

Agderposten følger saken, som startet i lagmannsretten i Arendal mandag. Det er andre gang striden behandles i domstolene. Første gang, i april i år, fikk paret medhold. Grunnlaget for tvangssalg var til stede, konkluderte namsretten. Kvinnen nektet, og saken gikk til Agder lagmannsrett.

Her fortsatte nabokrangelen.

- Vi har fått ødelagt søvnmønstret vårt, vi må rett og slett reise bort for å få sove, hevdet samboerne i retten, ifølge Agderposten.

- Dette er ren terror. De prøver å psyke meg ut, svarte den enslige kvinnen.

Innrømmer støy

Den enslige kvinnen innrømmer at det til tider har vært mye bråk i leiligheten. Hun sier hun er tidligere rusmisbruker, men hevder at hun har brutt med miljøet.

- Jeg skjønner godt at de har klaget tidligere. Men det er halvannet år siden nå, sa hun i retten ifølge Agderposten.

- Hun spiller fortsatt høy musikk helt fram til klokka 23, og går oppe hele natta, svarer samboerparet, også ifølge Agderposten.

Sameiet består av tre leiligheter. Det styret i sameiet som har gått til sak mot kvinnen, men ifølge Agderposten er det beboerne i to av leilighetene som krangler.