Fem av Reids hjelpere arrestert

Fem personer ble i dag tatt i Paris, mistenkt for å ha hjulpet skobomberen Richard Reid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem skal ha gitt briten Richard Reid (28) mat og husrom og lånt ham en mobiltelefon før han gikk gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen i Paris, og satte seg på flyet til Miami den 22. desember i fjor. I skoene hadde han nok eksplosiver til å sprenge hele flyet i lufta, men Reid ble overmannet før han klarte å antenne eksplosivene.

De fem ble tatt under aksjoner i flere av forstedene til Paris i dag tidlig, men politikilder sier til nyhetsbyrået AP at de foreløpig ikke har noe bevis for at de har vært involvert i selve forsøket på å sprenge flyet.

Richard Reid har sittet fengslet i USA etter det mislykkede bombeforsøket. Han har erklært seg ikke skyldig i drapsforsøk på de 197 om bord i flyet.

Politiet mener at Reid fikk terror-trening av al-Qaida-nettverket i Afghanistan.

Et par dager før han gikk om bord på flyet brukte Reid flere timer på å sende e-post. I desember konfiskerte politiet åtte datamaskiner fra en nettcafe i Paris. Han skal ha sendt en siste beskjed der han sier han er en martyr for den islamske saken.

<B>SKOBOMBEREN: Britiske Richard Reid ble muslim i voksen alder og ble overmannet i flyet da han forsøkte å tenne på en bombe han hadde i skoene.
<B>BOMBA: Det som var gjemt i såla til denne skoa var nok til å sprenge hele flyet i lufta.