Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem av sju varslersaker ferdig behandlet i Frp

To saker er fremdeles ikke ferdig behandlet i Fremskrittspartiet, som har behandlet i alt sju saker med varsler og bekymringsmeldinger i kjølvannet av metoo.

TO SAKER IGJEN: Leder av Frps organisasjonsutvalg Helge André Njåstad sier til NRK at de har igjen å behandle to av sakene som er kommet inn til partiet. .
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TO SAKER IGJEN: Leder av Frps organisasjonsutvalg Helge André Njåstad sier til NRK at de har igjen å behandle to av sakene som er kommet inn til partiet. . Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leder av organisasjonsutvalget som behandler bekymringsmeldinger og varsler om seksuell trakassering i Frp, Helge André Njåstad, sier til NRK at mer enn halvparten av sakene er ferdig behandlet med konklusjon om at det ikke har foregått seksuell trakassering.

Saken som gjelder stortingsrepresentant Ulf Leirstein, er den eneste som så langt har fått konsekvenser. Leirstein valgte selv å trekke seg fra alle verv.

En av de to sakene som gjenstår, gjelder flere varsler om en person med tillitsverv i Frp og i Fremskrittspartiets ungdom (FpU). Mannen har overfor NRK innrømmet at han som 18-åring spurte en den gang 14 år gammel jente i FpU om sex, men hevder samtidig at det var ment som en spøk.

– Dette er en sak vi ikke på noen måte har behandlet ferdig. Derfor vil jeg ikke gå god for noen av opplysningene eller kommentere saken før ting er ferdig. Men på generelt grunnlag er det ikke greit å bryte norsk lov. Nå skal vi se på helheten, hva som har skjedd, og behandle saken på en grundig måte, sier Njåstad til NRK.

Han sier at saken har vært kjent i lengre tid for moderpartiet, men at det først er de siste månedene at organisasjonsutvalget har gått inn i saken. Gjennom løpende kontakt med FpU har man forsikret seg om at saken har ivaretatt alle parter.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!