Fem barn døde i brann - kvinne pågrepet

Britisk politi mistenker mordbrann.

TROLIG MORDBRANN: Fem barn døde da dette huset i Derby i Storbritannia sto i brann i går. Foto: ANDREW YATES / AFP / NTB SCANPIX
TROLIG MORDBRANN: Fem barn døde da dette huset i Derby i Storbritannia sto i brann i går. Foto: ANDREW YATES / AFP / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 28 år gammel kvinne og en mann (38) sitter i dag i nye avhørt etter brannen i Victory Road i Derby som tok livet av fem små barn i går.

- Dette er potensielt en drapsetterforskning, sier politisjef Steve Cotteril til avisa Derby Telegraph i dag.

Begge de to siktede ble pågrepet i byen bare noen timer etter branntragedien, men det er ikke kjent hvordan de kobles til den antatte brannstiftingen. Foreldrene er ikke mistenkt i saken.

Fra fem til ti år gamle Brannvesenet ble varslet i 03.45-tida natt til fredag, og redningsmannskapene kjempet lenge for å redde livet til to voksne og seks barn som ble brakt til sykehus. Men for fem av barna sto altså ikke livet til å redde.

Ifølge politiet lå seks barn og sov i andre etasje da brannen startet. Foreldrene våknet av en røykvarsler og kom seg ut i live, på tross av at Mick Philpott - som har totalt 17 barn - gjorde tapre forsøk på å redde dem, ifølge politiet.

De døde er Jade (10), John (9), Jack (7), Jessi (6) og Jayden (5). I tillegg er tilstanden kritisk for deres 13 år gamle storebror, Duwayne, melder ITV.

- Jeg har aldri i mitt liv måttet takle noe i denne skalaen. Jeg har aldri sett en og samme skole miste så mange barn. Det er bare forferdelig tragisk, sier prest Alan Burbidge

Gransker åstedet Ifølge lokale medier skulle Philpott i et rettsmøte fredag, men det er ikke kjent om tvisten kan knyttes til de siktede.

Obduksjonene av de døde barna skjer i dag, mens politiets teknikere fortsetter arbeidet på det gruoppvekkende brannstedet.Samtidig som de siktede satt i lange avhør, understreket etterforskningsledelsen at det pågår en bred etterforskning og at alle potensielle vitner må melde seg.

- Det kommer til å bli en veldig langvarig og detaljert etterforskning som vi er nødt til å ta steg for steg, sier politisjef Cotteril til Derby Telegraph.

I nabolaget la sørgende venner ned blomster, bamser og hilsener der de tar avskjed med de fem barna.

- Tankene våre går til foreldrene og familien til barna. Dette er et tragisk tap for dem og for lokalsamfunnet, som kjente barna fra når de lekte i området, sier Cotteril til ITV.

KONDOLANSER: Naboer og andre berørte har i dag lagt ned blomster, bamser og en siste hilsen til de avdøde. Foto: ANDREW YATES / AFP / SCANPIX
KONDOLANSER: Naboer og andre berørte har i dag lagt ned blomster, bamser og en siste hilsen til de avdøde. Foto: ANDREW YATES / AFP / SCANPIX Vis mer