Fem barn døde i brann - kvinne pågrepet

Britisk politi mistenker mordbrann.

TROLIG MORDBRANN: Fem barn døde da dette huset i Derby i Storbritannia sto i brann i går. Foto: ANDREW YATES / AFP / NTB SCANPIX
TROLIG MORDBRANN: Fem barn døde da dette huset i Derby i Storbritannia sto i brann i går. Foto: ANDREW YATES / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 28 år gammel kvinne og en mann (38) sitter i dag i nye avhørt etter brannen i Victory Road i Derby som tok livet av fem små barn i går.

- Dette er potensielt en drapsetterforskning, sier politisjef Steve Cotteril til avisa Derby Telegraph i dag.

Begge de to siktede ble pågrepet i byen bare noen timer etter branntragedien, men det er ikke kjent hvordan de kobles til den antatte brannstiftingen. Foreldrene er ikke mistenkt i saken.

Fra fem til ti år gamle Brannvesenet ble varslet i 03.45-tida natt til fredag, og redningsmannskapene kjempet lenge for å redde livet til to voksne og seks barn som ble brakt til sykehus. Men for fem av barna sto altså ikke livet til å redde.

Ifølge politiet lå seks barn og sov i andre etasje da brannen startet. Foreldrene våknet av en røykvarsler og kom seg ut i live, på tross av at Mick Philpott - som har totalt 17 barn - gjorde tapre forsøk på å redde dem, ifølge politiet.

De døde er Jade (10), John (9), Jack (7), Jessi (6) og Jayden (5). I tillegg er tilstanden kritisk for deres 13 år gamle storebror, Duwayne, melder ITV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer