Fem britiske soldater drept i Afghanistan fredag

Totalt 15 briter drept de siste ti dagene.

AFGHANISTAN: Amerikanske soldater betrakter fjellandskapet i Wardak-provinsen i Afghanistan. Fem allierte britiske soldater ble fredag drept i Helmand-provinsen. Foto: REUTERS / Shamil Zhumatov / SCANPIX
AFGHANISTAN: Amerikanske soldater betrakter fjellandskapet i Wardak-provinsen i Afghanistan. Fem allierte britiske soldater ble fredag drept i Helmand-provinsen. Foto: REUTERS / Shamil Zhumatov / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem britiske soldater ble drept i Afghanistan fredag. Dermed er 15 britiske soldater drept på de ti siste dagene i det krigsherjede landet.

- Det er med stor sorg forsvarsdepartementet melder at fem britiske soldater er blitt drept i de forskjellige eksplosjoner, heter det i en uttalelse fredag.

De to eksplosjonene inntraff i nærheten av Sangin i Helmand-provinsen sør i Afghanistan. Soldatene skal ha beveget seg til fots da de ble angrepet.

Storbritannia har omkring 8.300 soldater i Afghanistan, de fleste av dem deltar i kamper mot Taliban sør i landet.

15 britiske soldater er nå drept i løpet av de ti siste dagene. Til sammen har 184 soldater fra Storbritannia mistet livet i Afghanistan siden invasjonen i 2001. Det er flere soldater enn britene mistet i Irak, som var 179.

(NTB)