Fem cm fra tragedie

Mathias (5) og lillebroren Nikolai (3) fra Sykkylven satt fastspent i baksetet da bilen begynte å trille. Bilen ble hengende på et jernrør som tilfeldigvis går fra bryggekanten og over til ei flytebrygge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stanga kan ha reddet guttenes liv.

Moren knakk fingeren da hun forsøkte å redde guttene ut av bilen. -   Dette kunne lett blitt en enorm katastrofe. Vi må bare være takknemlige for at det gikk så bra, sier faren Tommy Årnes (30). Det var ved sekstida i går kveld Nikolai og Mathias var noen centimeter fra å havne utfor kaikanten. Begge satt fastspent i baksetet på familiens Subaru Forrester. Familien tør ikke tenke på hva som kunne skjedd hvis bilen hadde havnet på bunnen.

Prøvde å holde igjen bilen

Hendelsen skjedde på Ikornnes i Sykkylven kommune mellom Ålesund og Volda.

Det var mamma, Eva Årnes (29), som var sammen med guttene da nestenulykka skjedde. Familien hadde tatt seg en pause i feriepakkingen for å reise ut og kjøpe middag. Eva hadde plassert guttene i barneseter i baksetet, og var på vei rundt bilen for å sette seg i førersetet. Plutselig begynte bilen å trille framover. Eva røsket opp døra på førersiden, og prøvde å holde igjen bilen med den ene hånda, mens hun kjempet for å få guttene ut med den andre.

Avstanden til kaikanten var fem- seks meter, og den fortvilte mora så ingen hindere som kunne stanse bilen før den traff kaikanten . Et lykketreff gjorde at bilen traff kaikanten akkurat der hvor det stikker ut et jernrør som er festet til flytebrygga. Det reddet trolig de to småguttene.

-  Hadde bilen truffet fem centimeter lengre til venstre, ville ikke dette gått bra, sier faren.

Skadet fingeren

Bilen ble hengende med to hjul over kaikanten. Dagbladet snakket seint i går kveld med Tommy Årnes på telefonen. Da var kona Eva fortsatt på sykehuset. Mens hun forsøkte å holde igjen bilen, smalt nemlig en stein inn i døra. Dermed klappet den igjen, rett over pekefingeren hennes. Nikolai skjønner nok ikke så mye av alvoret i det som har skjedd. Men Mathias fikk seg et sjokk. Det gjorde Eva og Tommy også, forteller Inger-Lise Årnes, mor til Tommy. Etter planen skal familien reise på toukers ferie til Tyrkia i dag tidlig. I går kveld var det ennå uvisst om de ville komme seg av gårde.

REDDET AV ET JERNRØR: Et jernrør ved kaikanten reddet trolig livet til to smågutter som satt i denne bilen da den begynte å trille mot kaikanten ved sekstida i går kveld.