Fem dansker skadd i Dahab-bombene

Et tysk barn skal være blant de drepte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det egyptiske innenriksdepartementet sier tjue egyptere og tre utlendinger mistet livet i bombeeksplosjonene i Dahab i går kveld.

En anonym talsmann for departementet sier til nyhetsbyrået AP at et tysk barn er blant de drepte. Politiet oppgir at en russer og en sveitser er drept.

Danmarks utenriksminister Per Stig Møller bekrefter overfor dansk TV 2 at en dansk gutt ble såret i angrepet.

- Vi vet at fem dansker ble berørt av eksplosjonene. En av dem er alvorlig skadd, de fire andre er lettere såret, sier vakthavende i utenriksdepartementet til bt.dk.

UD har i løpet av natta vært i kontakt med alle de åtte danskene som de vet befant seg i området da bombene ble sprengt. De er nå alle fraktet rundt 85 km til Sharm-el-Sheikh.

Når det gjelder antall skadde opererer innenriksdepartementet og politiet med forskjellige tall. Departementet sier 42 egyptere og 20 utlendinger er skadd, mens politiet mener over 150 er skadd.

Blant de skadde skal det være tre dansker, to italienere, to franskmenn, to tyskere, tre britiske statsborgere, en koreaner, en libaneser, en palestiner og minst en australier, skriver nyhetsbyrået AP.

Terrorangrep har tatt livet av minst 100 mennesker på Sinaihalvøya de siste to årene.

MANGE SKADDE: Slik så det ut inne i en av butikkene der bombene smalt. Foto: Goran Tomasevic/Reuters/Scanpix
MANGE SKADDE: Slik så det ut inne i en av butikkene der bombene smalt. Foto: Goran Tomasevic/Reuters/Scanpix Vis mer