Bil kjørte inn i juleparade:

Fem døde - 40 skadd

Bil i stor fart inn i juleopptog i Wisconsin.

PARADE: Fem er døde og 40 skadd i Waukesha i Wisconsin, melder Reuters klokka 07. 12 barn er blant de skadde, melder flere medier. Politiet har ennå ikke gått ut med alder på de omkomne. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Minst em er døde og flere enn 40 skadd i Waukesha i Wisconsin, melder Reuters klokka 07.

12 barn er blant de skadde, melder flere medier. Politiet har ennå ikke gått ut med alder på de omkomne.

Myndighetene i byen skriver i en oppdatering at tallene over døde og skadde kan endre seg.

Det er ikke meldt noe om mulig motiv for personen som kjørte inn i paraden.

—-

Flere er døde og minst 28 mennesker blir behandlet på sykehus, blant dem minst 12 barn, er den siste oppdateringen ved 05.30-tiden norsk tid fra amerikansk politi etter at en bil i stor fart kjørte inn i et juleopptog i delstaten Wisconsin søndag ettermiddag.

Politiet har ennå ikke gått ut med hvor mange som er drept av hensyn til identifisering og varsling av pårørende.

Klokka var 16.39 lokal tid da en rød SUV smalt gjennom sperringene til en juleparade i hovedgata i byen Waukesha (70 000 innbyggere) rett vest for storbyen Milwaukee.

Politiet bekrefter at de løsnet skudd mot bilen og at en person er pågrepet.

- Fullstendig kaos

- Bilen kjørte rett inn i mengden. Store og små ble kastet opp i lufta. Det var fullstendig kaos, sier 19 år gamle Brayden Kowalski til Fox News. Han var sammen med familien i juleparaden da bilen plutselig kjørte inn i folkemengden rett ved.

KRISEHJELP: Redningspersonell og deltakere i juleopptoget hjelper skadde på gata i Waukesha. Foto: Jesus Ochoa, Facebook / Reuters / NTB.
KRISEHJELP: Redningspersonell og deltakere i juleopptoget hjelper skadde på gata i Waukesha. Foto: Jesus Ochoa, Facebook / Reuters / NTB. Vis mer

Politisjef Dan Thompson i Waukesha sa tidlig i natt at politiet ikke vet om kjøringen i den store folkemengde har noe å gjøre med terrorisme.

Det skriver lokalavisa Milwaukee Journal Sentinel og flere av de landsdekkende mediene.

Under en pressekonferanse natt til søndag norsk tid bekrefter politisjef Dan Thompson at 11 barn og 12 voksne er sendt til sykehus med skader som følge av hendelsen. Han opplyser også at «flere er døde».

Noen timer seinere har politiet oppdatert antall skadde til minst 28.

Barn drept

Det er imidlertid ikke kjent hvor mange som mistet livet, men ifølge Fox News skal det være barn blant de døde.

Politiet opplyser at de har funnet den aktuelle bilen og pågrepet en mistenkt. De vet foreløpig ikke hva motivet bak angrepet er. Flere medier meldte også om skyting. Politiet opplyste seinere at det var de som skjøt mot bilen, og det ikke var sjåføren som skjøt.

SEKUNDET FØR: Den røde SUVen i bakgrunnen fanget opp av kamera i det villmannskjøringen starter klokka 16.39 lokal tid søndag i Waukesha i Wisconsin. Foto: City of Waukesha /Reuters / NTB.
SEKUNDET FØR: Den røde SUVen i bakgrunnen fanget opp av kamera i det villmannskjøringen starter klokka 16.39 lokal tid søndag i Waukesha i Wisconsin. Foto: City of Waukesha /Reuters / NTB. Vis mer

Det var store mengder politi og ambulanse på stedet som følge av hendelsen.

- Hold dere unna sentrum inntil videre, skriver Waukesha Police Department på Facebook.

Videoer fra stedet viser en rød bil som kjører i full fart nedover gata der flere personer har samlet seg i forbindelse med juleparaden. Et øyevitne sier til lokalavisa at han hørte et høyt smell etterfulgt av skrik fra folk som angivelig skal ha blitt truffet.

- Jeg er i sjokk, sier et annet vitne til avisa.

Den tragiske hendelsen har også nådd Det hvite hus.

- Det hvite hus følger situasjonen i Waukesha nøye og våre tanker går til alle som er påvirket av denne forferdelige hendelsen, sier president Joe Biden i en uttalelse.

SLAGMARK: Hovedgata i byen Waukesha i Wisconsin i natt etter bilangrepet mot juleopptoget søndag kveld. Foto: Jeffrey Phelps, AP / NTB.
SLAGMARK: Hovedgata i byen Waukesha i Wisconsin i natt etter bilangrepet mot juleopptoget søndag kveld. Foto: Jeffrey Phelps, AP / NTB. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer