Fem døde da hvalsafari-båt forliste i Canada

Minst fem personer omkom etter at en båt sank under en hvalsafari.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 27 personer befant seg om bord i båten, som dro ut for å lete etter hvaler utenfor Tofino i British Columbia søndag. 

Flere båter og et redningshelikopter har deltatt i søket etter passasjerer og mannskap, etter at det ble sendt ut et mayday-signal rundt klokka 17 lokal tid. 

Canadiske myndigheter bekrefter at fire personer er funnet uten livstegn, og at søket etter flere savnede fortsetter utover natta. 

DØDELIG FORLIS: Fem personer er bekreftet omkommet, etter at en båt forliste utenfor kysten av Tofino i Canada søndag. Foto: Albert Titian/Facebook
DØDELIG FORLIS: Fem personer er bekreftet omkommet, etter at en båt forliste utenfor kysten av Tofino i Canada søndag. Foto: Albert Titian/Facebook Vis mer

- Fire personer ble funnet uten livstegn, og søket etter savnede fortsetter, sier en talsperson for den kanadiske redningssentralen til nyhetsbyrået Reuters.

Klokka sju i morges meldte BBC at fem mennesker skal være omkommet i forliset. Sykehuset i Tofino melder om at 18 personer skal være reddet.

Den kanadiske kystvakta og militæret bidrar i søket, blant annet ved å lyse opp området der skipet sank.

- Det har blitt mørkt her nå. Vår prioritet er selvsagt å få savnede trygt opp av vannet, sier talspersonen videre.

Nasjonaliteten til de omkomne er så langt ikke kjent.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram