Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem døde etter at bil kjørte inn i folke­mengde i Australia. Her flykter folk for livet

Overvåkingsbilder fanget den dramatiske hendelsen. 

DRAPSBIL: Fem døde etter at en bil kjørte inn i folkemengde i Melbourne i Australia. Ferske overvåkingsbilder viser at fotgjengere flykter for livet da bilen kommer kjørende mot dem. Video: NTB / AP Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag ble en 26 år gammel sjåfør pågrepet av politiet etter at han kjørte inn i en folkemengde i storbyen Melbourne i Australia.

Så langt er fem mennesker døde og 37 skadd etter villmannskjøringen. En av de drepte var en tre måneder gammel baby, ifølge NTB.

De fire andre drepte er en ti år gammel jente, to menn på 25 og 33 år og en 32-årig kvinne. Tre av dem døde på stedet, mens 33-åringen døde på sykehuset fredag kveld.

Hendelsen skjedde i handlestrøket Bourke Street i sentrum av Melbourne.

Ferske overvåkingsbilder viser dramatiske sekunder da fotgjengere i gågata plutselig må løpe unna bilen som dundrer forbi i stor fart.

Den pågrepne 26-åringen ble jaktet på av politiet etter et familiedrama tidligere samme dag.

Han var ettersøkt for å ha knivstukket en venn av sin mor, og deretter kidnappet en en kvinne, skriver Melbourne-avisa Herald Sun.

Siden fikk politiet meldinger om at en sjåfør i bare underbuksa skrek og ropte til fotgjengere i området. I 13.45-tiden kjørte han inn i folkemengden etter å ha kjørt flere runder i en rundkjøring.

Vitner forteller at «folk fløy gjennom luften» og andre løp febrilsk til siden i det bilen i full fart kjørte i den sentrale handlegata.

Mannen ble skutt i armen av politiet under pågripelsen, og fikk behandling på sykehuset.

Ifølge politisjef Graham Ashton har 26-åringen en historie med familievold, psykiske problemer og narkotikamisbruk, og han er en kjenning av politiet, ifølge NTB.

Politiet sier at voldshendelsen i Bourke Street ikke er koblet til terror, men legger til at det var en bevisst handling fra sjåførens side. Han kjørte inn i folkemengden, fortsatte på en gangvei og kjørte ned flere fotgjengere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling