Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flystyrt

Fem døde etter at fly styrtet inn i kjøpesenter i Australia

Flyet skal ha styrtet kort tid etter det lettet.

KRASJET: Fem personer, fire passasjerer og én pilot, er døde etter at et småfly styrtet inn i et kjøpesenter i Melbourne i Australia. Ulykken skal ha skjedd rett etter at flyet tok av. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fem personer, fire passasjerer og én pilot, er døde etter at et småfly styrtet inn i et kjøpesenter i Melbourne i Australia tirsdag morgen australsk tid.

Det var ingen flere om bord i flyet, og ingen på bakken skal ha kommet til skade.

- Fem omkommet

Ifølge 9 News Melbourne døde alle de fem som var om bord i flyet. Ingen mennesker på bakken skal ha omkommet.

- Flere er døde, vi kontakter i øyeblikket deres familier, sier delstatsminister Daniel Andrews i Victoria kort tid før 02.30 natt til tirsdag.

Ulykken skjedde før kjøpesenteret hadde åpnet dørene tirsdag morgen. Ifølge 9News hadde flyet nettopp tatt av fra den nærliggende Essendon-flyplassen da det sendte ut to nødmeldinger kort tid før det styrtet i kjøpesenteret.

- Det er for tidlig å si om det har vært dødsfall, men det ser ut til å være en veldig, veldig tragisk hendelse, sa politismester Lisa Neville i Victoria-politiet til kanalen tidligere i natt.

TV-bilder fra stedet viser brannfolk som er i gang med slukningsarbeid. Flyet brøt ifølge ABC News i brann da det braste inn i kjøpesenteret.

Kraftig brann

Det brant kraftig i kjøpesenteret etter at flyet hadde styrtet, og det har gjort det vanskelig for nødetatene å undersøke krasjstedet og få klarhet i skadeomfanget.

Ulykken skjedde i nærheten av Essendon Airport, som ifølge ABC News er en liten flyplass beregnet for lette fly.

Flyet skal ha vært på vei til øya King, mellom Melbourne og øya Tasmania. Ifølge Seven News var det fire amerikanske passasjerer om bord i tillegg til en erfaren pilot i 60-åra. Kanalen melder at turistene skal ha vært på vei til øya for å spille golf.

Saken oppdateres

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media