UTBRUDD: Vulkanen Rokatendas utbrudd var godt synlig fra en nærliggende strand. Bildet er tatt med mobiltelefon. Foto: AFP / SCANPIX
UTBRUDD: Vulkanen Rokatendas utbrudd var godt synlig fra en nærliggende strand. Bildet er tatt med mobiltelefon. Foto: AFP / SCANPIX Vis mer

Fem døde i vulkan- utbrudd i Indonesia

Rokatenda spyr ut rødglødende aske og steiner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fem mennesker mistet livet da den indonesiske vulkanen Rokatenda kastet rødglødende aske og steiner høyt opp i lufta i et utbrudd lørdag.

Utbruddet fra vulkanen på den lille øya Palue tok livet av tre voksne og to barn på en nærliggende strand, opplyser det nasjonale vulkansenteret.

Alarmberedskapen for Rokatenda har vært på høyeste nivå siden oktober, og myndighetene har forbudt ferdsel i en radius på tre kilometer fra krateret.

De fem omkomne skal ha befunnet seg innenfor dette området da utbruddet skjedde. Vulkanasken spredte seg så langt som to tusen meter fra krateret på den lille øya med bare 7.000 innbyggere.

Det er flere titalls aktive vulkaner i den indonesiske øygruppa.

En rekke voldsomme utbrudd fra landets mest aktive vulkan, Merapi sentralt på Java, kostet mer enn 350 mennesker livet i 2010.

(NTB-AFP)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer