Fem døgn i kø

KLØFTA (Dagbladet): Lars Didrik Flingtorp (36) skal tilbringe fem døgn utenfor meklerfirmaet på Kløfta i Akershus for å få drømmetomta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Førstkommende lørdag klokka 09.00 presis starter salget av 21 tomter i boligfeltet Bekkeberget i Gjerdrum kommune i Akershus. I går kveld - fire og et halvt døgn før salget starter- begynte køen utenfor meklerkontoret å bli stor.

- Er dette norgesrekord i uteligging for å skaffe seg tomt?

God køstemning

- He-he, ja, kanskje. Men ventingen lønner seg. Jeg er sikret tomt. Dessuten er dette starten på et godt naboskap, smiler førstemann i køen, Lars Didrik Flingtorp fra Lørenskog. Han troppet opp allerede klokka 12.00 i går formiddag.

Ved 22-tida i går kveld var det god stemning i tomtekøen utenfor advokatfirmaet Carlberg på Kløfta. I alt sju personer var møtt opp.

- Dette er veldig enkelt: førstemann i køen får velge tomt først. Og det er bare personlig oppmøte som gjelder. Det er bare å gjøre det beste ut av det, sier Flingtorp.

- Hvorfor fem døgn i kø?

- Tomtene ligger i et idyllisk område. Det er en fin beliggenhet bare 3,5 kilometer nord for kommunesentrum i Gjerdrum kommune. Dessuten er det kort vei til Oslo og den nye hovedflyplassen, sier Flingtorp.

- Det blir veldig synd for 22 mann?

- Ja, og jeg regner med at køen blir lengre utover uka.

Glup sjel

De fleste overnatter i bilene, men i går ettermiddag var det en glup sjel som ankom med campingvogn.

- Nå må vi bare fikse en kortstokk og få orden på cateringen, så blir dette meget sosialt og hyggelig, sier køgjengen.

- Men hvordan får dere tid til dette?

- Noen bruker ferie, andre har fleksible jobber. Og så er det noen familier som bytter på ventejobben, sier Flingtorp.

START PÅ ET GODT NABOSKAP: Køgjengen utenfor meklerfirmaet på Kløfta. Per Steinar Monsen, Geri Isakssoog Lars Didrik Flingtorp venter på å få besøk av flere utover uka.