Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem drept av bombe på bar

Minst fem er drept og 35 skadd etter at en bombe eksploderte i en gatebar i Tel Aviv i Israel i natt. Noen timer før ble Abu Mazen innsatt som palestinernes første statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For flere av de skadde er situasjonen kritisk, opplyser israelske medier. Bomben ble utløst av en selvmordsbomber, som også ble drept i den kraftige eksplosjonen. Dødstallene kunne vært langt høyere, men ifølge politiet klarte ikke selvmordsbomberen å ta seg helt inn i barlokalet da sprengstoffet detonerte.

Like etter at det smalt ble det fullstendig kaos i den folksomme gata. Møbler og deler av inngangspartiet til baren ble spredt over et stort område. Baren ligger nær den amerikanske ambassaden i Tel Aviv, men det var ingen holdepunkter i natt for at denne bygningen var målet for terroraksjonen. Ambulanser kjørte i skytteltrafikk mellom åstedet og sykehuset. Den samme utelivsgata ble utsatt for en terrorbombe sommeren 2001. Da ble 21 mennesker drept, de fleste ungdommer som hygget seg på byen.

Mot terror

- Vi fordømmer terrorisme, samme hvem som står bak og hvordan den utføres, sa Abu Mazen i sin første tale som palestinsk statsminister.

Noen timer etter at statsministeren hadde lovet å slå hardt ned på terrorisme, smalt det.

Tidligere på dagen i går angrep et israelsk kamphelikopter en bil på Gaza-stripen. Ifølge palestinske myndigheter ble minst en drept og fire skadd i rakettangrepet fra helikopteret. Det er foreløpig uklart hvem som står bak nattas selvmordsaksjon i Israel.

SKADD: Denne mannen var en av de mange skadde. Selvmordsbomberen drepte minst fire samt seg selv.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media