Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem drept i amerikansk droneangrep i Pakistan

Fem antatt militante er drept i et amerikansk droneangrep i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge pakistanske sikkerhetskilder i området var angrepet rettet mot bygninger i Hurmuz-området, øst for Miranshah, hovedstaden i stammeregionen Nord-Waziristan som grensen til Afghanistan.

- Flere amerikanske droner fløy inn i området før daggry og avfyrte fire raketter mot flere bygninger. Fem militante ble drept, sier en sikkerhetskilde.

De amerikanske droneangrepene mot antatte opprørere og terrorister med bånd til al-Qaida og Taliban, er kontroversielle og har vakt sterke reaksjoner i landet.

Kritisk rapport En rapport fra Stanford Law School og New York University School of Law konkluderte nylig med at USA terroriserer sivilbefolkningen med de mange droneangrepene.

Ifølge rapporten er rundt 3.000 drept i slike angrep siden 2004, men bare 2 prosent av ofrene kan betegnes som viktige mål.

Rapporten slår også fast at angrepene kan ha kostet nærmere 900 sivile livet.

Lever i frykt Droneangrepene påvirker nå dagliglivet i de pakistanske stammeområdene langs grensa til Afghanistan, der folk ikke lenger tør å samles i bryllup og begravelser av frykt for å bli rammet, konstaterer rapporten.

Redningsmannskaper er også redde for å rykke inn og bistå ofrene for droneangrep av frykt for nye angrep, slås det videre fast.

Undergraver folkeretten Blant dem som har gått hardt ut mot å gjennomføre utenomrettslige henrettelser av antatte fiender ved hjelp av førerløse fly, er USAs tidligere president Jimmy Carter.

Carter hevder at droneangrepene er brudd på minst ti av paragrafene i FNs menneskerettighetserklæring.

Amnesty International kritiserer også USAs bruk av droneangrep, men Obama-administrasjonen fastholder at strategien er riktig og viser til at den ikke setter amerikanske soldatliv i fare.

(NTB)