Fem drept i angrep på restaurant i Mali

Ofre fra Frankrike og Belgia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fem mennesker ble drept da væpnede menn gikk til angrep på en restaurant i Malis hovedstad Bamako litt over midnatt natt til lørdag. Blant de drepte var det to personer fra Mali og tre utlendinger, to av dem fra Belgia og Frankrike, ifølge en etterretningsagent.

 Han sa at to mennesker er pågrepet.

- Dette er et terrorangrep, selv om vi venter på en endelig avklaring, sa en politimann på åstedet. Han sa også at en av de to malierne som ble drept, var en politimann som gikk forbi restauranten da skytingen skjedde.

Brannmenn bar bort liket av den ene franskmannen fra restauranten La Terrace i Bamakos livlige Hippodrome-distrikt, mens likene av de to malierne, politimannen og en privat vakt, og belgieren lå igjen på gata. En kilde sier at en tredje europeer som ble brakt inn på sykehuset, døde kort etter av skadene han hadde fått.

Det var ikke umiddelbart klart hvor han var fra. Politiet sperret av området, som er et populært restaurantområde for utlendinger som bor i byen, men de få vitnene til angrepet var lite villig til å forklare seg av frykt for represalier.

Franske styrker tok for to år siden tilbake kontrollen over de vidstrakte ørkenområdene nord i Mali etter at tuareg-separatister og al-Qaeda-krigere hadde tatt kontrollen i området vinteren 2012. De militante islamistene har imidlertid fortsatt å angripe, og det er stadig sammenstøt i ørkenen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer