Fem drept i skuddrama i California

Rystede studenter beskriver panikken da gjerningsmannen kom til høyskolen i Santa Monica.

MASSIV UTRYKNING: Tungt bevæpnet politi gjennomsøkte i går kveld et stort område i frykt for flere gjerningsmenn i Santa Monica. Foto: AFP / NTB SCANPIX
MASSIV UTRYKNING: Tungt bevæpnet politi gjennomsøkte i går kveld et stort område i frykt for flere gjerningsmenn i Santa Monica. Foto: AFP / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en pressekonferanse sa politiet at fire er drept, i tillegg til gjerningsmannen som ble skutt av politiet. En person er alvorlig skadd.

Politiet fryktet først at det var flere som kunne være involvert i skytingen som ryster USA. En person ble pågrepet, men han er nå utenfor mistanke, skriver Los Angeles Times.

Politiet gikk først ut med opplysninger om at minst sju var drept, men forandret dette noen timer senere til fem.

- To mennesker ble drept i en bolig, og to andre ble skutt senere på to forskjellige steder, før gjerningsmannen ble drept, opplyser politibetjent Richard Lewis i Santa Monica-politiet.

Skjøt flere steder Ifølge CNN ble det skutt i alt seks steder før det hele var over.

Rystede studenter beskriver panikken da gjerningsmannen kom til høyskolen i Santa Monica.

Stephen Bell og hans klassekamerater forberedte seg på en forestilling i steppdans. Da kom to kvinner løpende og sa at de hadde sett en kvinne bli skutt inne i biblioteket.

- Da hun sa det ordet, skutt, da lukket vi døren umiddelbart, la oss ned på gulvet og slo av lyset, sier Bell til Los Angeles Times.

- Jeg tenkte, å min gud, Columbine High School. Det var det første som falt meg inn, sier han.

Skutt på gaten Før gjerningsmannen nådde høyskolen, skjøt han flere skudd både mot biler og en buss på åpen gate. Deretter beveget han seg til høyskolen.

Ifølge informasjon fra politiet startet det hele med at den bevæpnede svartkledde mannen oppsøkte et hus i Santa Monica, hvor han løsnet skudd, drepte to og deretter satte fyr på huset. CNN melder at det skal ha vært en forbindelse mellom gjerningsmannen og de to som ble drept i huset.

Buss og biler Los Angeles Times skriver at gjerningsmannen etter dette beveget seg vestover lang Pico Boulevard, hvor han skjøt mot kjøretøy, inkludert en buss og en politibil.

Mannen tvang ifølge politi og flere vitner en bil til å stanse, angivelig for å bli kjørt vekk fra åstedet. I forbindelse med denne episoden ble en kvinne skadd, hun døde senere på sykehus.

Mellom 25 og 30 år Gjerningsmannen beskrives som en mann mellom 25 og 30 år.

Politiet i Los Angeles forsøkte fredag å skaffe seg oversikt over hendelsen.

Et vitne som bor like ved huset hvor det hele startet, sier til tv-stasjonen KTLA 5 at hun hørte skyting og sprang ut av huset.

- Det var en bevæpnet mann som sto i gaten foran huset mitt, i full SWAT-utrusning, og med et belte av ammunisjon og halvautomatisk rifle, sa kvinnen.

Tvunget til å stoppe Hun beskriver hvordan han tvang en kvinne til å stanse bilen sin, og hvordan han deretter begynte å skyte mot en bil som kom bak og som angivelig ikke kjørte fort nok.

Deretter skal han ha løsnet skudd mot en buss før han flyktet inn på høyskolen i Santa Monica. Her ble han senere skutt av politiet.

Obama like ved USAs president Barack Obama var i Los Angeles da skytingen fant sted, på toppmøte med Kinas president.

Men sikkerhetspolitiet ser ingen sammenheng mellom skytingen og besøket.

(NTB)