Jerusalem:

Fem drept i skuddveksling på Tempelhøyden

To israelske politifolk og tre israelske palestinere.

PÅ HELLIG GRUNN: Israelske kriminalteknikere undersøker liket av en drept palestiner utenfor Al Aqsa-moskeen fredag, etter at to israelere og tre palestinere ble drept. Foto: Mahmoud Illean, AP/NTB Scanpix.
PÅ HELLIG GRUNN: Israelske kriminalteknikere undersøker liket av en drept palestiner utenfor Al Aqsa-moskeen fredag, etter at to israelere og tre palestinere ble drept. Foto: Mahmoud Illean, AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge israelsk politi åpnet tre væpnede palestinere ild mot politifolk i nærheten av Løveporten, den ene av inngangene til gamlebyen i det israelskokkuperte Øst-Jerusalem.

Ifølge sjefen for israelsk politi, Roni Alsheikh, kom angriperne innenfra og var væpnet med to automatgevær og en pistol.

To politifolk ble drept, og en politimann ble såret. Angriperne løp deretter inn på Haram al-Sharif igjen, et av islams helligste steder, som jøder kaller Tempelhøyden. Det er regnet for å være den jødiske religions aller helligst sted.

Der ble de innhentet av israelske sikkerhetsstyrker og skutt og drept inne på plassen der al-Aqsa-moskeen og Klippemoskeen ligger.

Israelske palestinere

Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet var de tre angriperne palestinere med israelsk statsborgerskap, hjemmehørende i Umm al-Fahm nord i Israel, skriver Haaretz.

Haram al-Sharif er stengt og fredagsbønnen avlyst som følge av skytingen, mens israelsk politi gjennomsøkte området på leting etter flere våpen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer