Fem drept i skyting ved barneskole i California

En gjerningsperson, bevæpnet med en halvautomatisk rifle og to håndvåpen, åpnet ild mot tilfeldige ofre.

SKYTING I CALIFORNIA: Politiets Phil Johnson kommer med en oppdatering til pressen med informasjonen de har fått tak i. Video: NTB / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst fem personer er drept - blant dem en gjerningsperson - og ti skal være skadd etter en skyteepisode ved og på en barneskole i Rancho Tehama, nord i delstaten California.

Assisterende sheriff i Tehama County sier at tallet på offeret kan komme til å stige. Han bekrefter at to barn er blant de skadde, og at politiet nå undersøker minst sju ulike steder der det skal ha blitt løsnet skudd. Skyteepisoden startet like etter klokka 8 lokal tid, skriver nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Det er nå minst 100 politifolk på stedet, og FBI har også rykket ut for å bistå i etterforskningen, opplyser FBI overfor lokalavisa Redding Record Searchlight.

Flere barn ble skadd i forbindelse med skytingen. Ett av barna skal ha blitt truffet av skudd inne på skoleområdet, mens et annet skal ha blitt skutt inne i en bil som kjørte forbi. En kvinne som kjørte bilen skal også ha blitt truffet av skuddene.

- Det ble umiddelbart klart at det var snakk om en gjerningsperson som valgte tilfeldige mål, sier assisterende sheriff Phil Johnston, ifølge AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer