SEPARATISTER: Byen Slavjansk har siden onsdag vært kontrollert av prorussiske separatister. På dette bildet fra i går ser en mann på flagget til den selvproklamerte Donetsk-republikken foran den overtatte politistasjonen. Foto: AFP/Max Vetrov
SEPARATISTER: Byen Slavjansk har siden onsdag vært kontrollert av prorussiske separatister. På dette bildet fra i går ser en mann på flagget til den selvproklamerte Donetsk-republikken foran den overtatte politistasjonen. Foto: AFP/Max VetrovVis mer

Fem drepte i skuddveksling i Ukraina

Drept ved byen Slavjansk øst i Ukraina, melder russisk fjernsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En separatistleder sier imidlertid at fire personer er drept i skuddvekslingen.

Slavjansk har siden onsdag vært kontrollert av prorussiske separatister.

Ifølge den statskontrollerte russiske TV-kanalen Rossija er tre av de døde prorussiske separatister, mens de to andre tilhørte en gruppe som angrep en kontrollpost bemannet av separatister.

Nyhetsbyrået Reuters understreker at opplysningene ennå ikke er bekreftet.

I tillegg til å ha tatt kontroll over Slavjansk og Kramatorsk har prorussiske separatister også inntatt rådhuset i industribyen Donetsk.

Vestlige land har forsøkt å få russiske myndigheter til å sørge for at separatistene forlater de okkuperte bygningene, men så langt har Russland ikke villet gripe inn.

Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) innleder søndag forhandlinger med prorussiske separatister i Donetsk øst i Ukraina.

Den britiske diplomaten Mark Etherington, som er nestleder for OSSEs utsendinger i Ukraina, skal søndag innlede samtaler med separatistene i Donetsk, opplyser OSSE.

Håpet om å få en snarlig slutt på krisen er imidlertid lite. Separatistene i Donetsk nekter å godta avtalen som ble forhandlet fram i Genève torsdag. Der ble Russland, Ukraina, EU og USA enige om en rekke tiltak for å dempe spenningen i Ukraina.
NTB