Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem eksplosjoner i Madrid

Fem bomber var satt til å gå av 18.30 norsk tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det har være hørt fem små eksplosjoner i Madrid nå i kveld, melder AP.

Det skal ha kommet advarsel fra ETA. Den baskiske separatistoranisasjonen skal ha truet med å sprenge fem bomber i en advarsel over telefon.

Det skal ikke være snakk om svært kraftige bomber. En eksplosjon skal ha gått av ved en bensinstasjon, skriver El Pais

Det skal være materielle skader, men det er ikke meldt om personskader. Innenriksdepartementet opplyser at bensinstasjonene ble evakuert før eksplosjonene. Det opplyses også om små materielle skader.

Tidligere i dag sa den baskiske avisa Gara at den mottok en telefon fra en person som sa han snakket på vegne av ETA. I samtalen ble det opplyst at fem bomber var plassert på bensinstasjoner ved de store hovedveiene som leder ut av byen.

Ifølge innringeren var det snakk om fem tidsinnstilte bomber som var sattt til å eksplodere kl. 18.30 norsk tid.

I midten av november truet ETA med nye terrorangrep i Spania, etter at Spanias regjering avviste et forslag fra ETAs politiske fløy, det forbudte partiet Batasuna, om formelle fredsforhandlinger.

ETA har fått skylda for mer enn 800 dødsfall siden 60-tallet. I sommer ble flere bomber utløst på turiststeder nord i landet, og organisasjonen mistenkes å stå bak. I mai 2003 døde to politimenn i Sanguesa, og dette er de siste dødsfallene gruppa har fått skylda.

11. mars i år døde nær 200 mennesker etter terrorangrep i byen.

<B>VED BENSINSTASJONER:</B> Ingen skadd og små materielle skader etter de fem eksplosjonene i Madrid.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media