Fem er siktet

Politiet har siktet fem personer for å ha vært med på å kidnappe og mishandle Raymond Johansen (35) natta til 17. juli i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Saken er ikke ferdig etterforsket, og kan tidligst komme opp for Trondheim tingrett i april/mai.

Tror på Johansen

Tre av de siktede ble pågrepet og varetektsfengslet dagen etter at overgrepet skal ha skjedd. En fjerde siktet ble pågrepet og varetektsfengslet 19. juli, mens den femte siktede ble pågrepet og fengslet noen dager seinere.

Politiførstebetjent Hans Vikhals ved Sør-Trøndelag politidistrikt gjør det klart at de fester lit til Raymond Johansens forklaring.

- I løpet av etterforskningen har det også kommet fram andre momenter som underbygger denne forklaringen, sier Vikhals.

Han vil ikke si at denne saken er representativ for situasjonen i det kriminelle miljøet i Trondheim.

- Denne saken er nok ganske særegen, mener Vikhals. Politiinspektør Anne Tronshart opplyser at de siktede i saken er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 229 og 223, som omhandler legemsbeskadigelse og frihetsberøvelse.

- Vi tar denne saken alvorlig, og det er foretatt en omfattende etterforskning, sier Tronshart.

De fem siktede

Dette er de fem siktede i saken:

  • En 41 år gammel eksjugoslav som kom til Norge som asylsøker i 1989, antas å være hovedmannen i saken. Han er skilt, har tre barn og har blant annet jobbet som tolk for politiet i Trondheim i tre-fire år. Han har også jobbet som busssjåfør og biloppretter, men er for tida arbeidsledig. Mannen ble for noen år siden dømt for å ha kjøpt et større parti heroin, men ble frifunnet av Høyesterett på grunn av ulovlig politiprovokasjon: den såkalte «lokkeduesaken». Han er for tida i Kosovo.
  • Eksjugoslav (24) som har bodd i Norge i rundt åtte år. Han er ugift, uten barn, og skal ha drevet som bilselger og avisbud.
  • Nordmann (46), opprinnelig fra Nord-Trøndelag, nå bosatt i Trondheim. Skilt, ett barn. Tidligere selvstendig næringsdrivende, nå under attføring.
  • Eksjugoslav (22). Er ugift, uten barn, og skal blant annet ha jobbet som fisker. Sitter for tida i fengsel, der han soner en ransdom samt for vold mot en fengselsbetjent.
  • Eksjugoslav (21). Kom til Norge da åtte år gammel, og har norsk statsborgerskap fra 1996.