Fem familier husløse etter storbrann

60 personer ble evakuert og fem familier mistet alt de eide etter at det brøt ut brann i to eldre bygårder i sentrum av Hønefoss i kveld. Brannvesenet fikk ved 21-tida i kveld kontroll over brannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om brannen i Hønefoss sentrum klokka 18.17 i kveld. En gammel bygård i Stabelsgaten 11 sto snart i full fyr. Brannen startet i en leilighet i andre etasje der ei 12 år gammel jente var alene hjemme. En forbipasserende oppdaget røyk og tok seg inn i leiligheten der jenta bodde i annen etasje.

Alt så tilsynelatende normalt ut i boligen, men da man åpnet døra til et av soverommene, veltet røyken ut.

60 evakuert

I bygården holdt blant annet en restaurant, en skomakerforretning og en frisørsalong til. Det var også boliger i gården, og omtrent 60 personer herfra og nabogårder ble evakuert. Ingen av de evakuerte ble skadd, men flere mistet alt de eide.

- Til sammen er fem familier rammet av brannen, sier politiadjutant Gunn Iren Midtbø ved Ringerike politidistrikt til Dagbladet.no.

- Det så aller først ut som en ganske liten brann, forteller øyenvitnet Morten Edvardsen til Dagbladet.no. - Men brannmannskapene måtte etter hvert innse at de var i ferd med å miste kontroll med ilden, som spredde seg raskt i den knusktørre bygningen.

Edvardsen mener vinden bidro til den kraftige brannutviklingen. Han forteller at flammene spredte seg til flere nabobygninger. På det populære restaurantkomplekset Alfreds brant taket, og ilden fortsatte til nabogården mot Fossveien før den stanset i brannveggen til kraftselskapet Ringerikskraft.

Ifølge politiet i Hønefoss spredte også brannen seg til et sagbruk tvers over veien for den brennende bygården, men at brannvesenet raskt fikk kontroll over denne brannen.

Kontroll over brannen

Brannmannskaper driver ennå på med slukningsarbeidet, men har nå kontroll over brannen.

Mannskaper fra Jevnaker frivillige brannkorps samt brannvesenet i Asker og Bærum kom etterhvert til Hønefoss for å bistå kollegene der.

- For at utrykningskjøretøyene skulle komme fram måtte store deler av Hønefoss sentrum sperres av, sier politiadjutant Midtbø til Dagbladet.no.

I Hønefoss sentrum går trafikken som normalt bortsett fra akkurat ved brannstedet.

<B>FLAMMEROV:Stabelsgate 11 i Hønefoss ble raskt overtent i kveld.