SJU DREPT: Politistyrker gjenoppretter kontroll etter at rivaliserende bander gikk til angrep på hverandre i et fengsel i Guatemala i helgen. Fem personer ble halshugget i kampene. Foto: REUTERS/Daniel LeClair/SCANPIX
SJU DREPT: Politistyrker gjenoppretter kontroll etter at rivaliserende bander gikk til angrep på hverandre i et fengsel i Guatemala i helgen. Fem personer ble halshugget i kampene. Foto: REUTERS/Daniel LeClair/SCANPIXVis mer

Fem fanger ble halshugget

Brutal bandekrig i Guatemala.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sju innsatte ble drept, fem av dem halshugget, etter et blodig fengselsopprør mellom to gjenger i et fengsel i Guatemala i helga.

De grufulle handlingene skjedde i fengselet Pavoncito i byen Fraijanes. Ett av hodene ble plassert på en stokk ved gjerdet på fengslet, til forbipasserendes store skrekk, melder Sky News.

Opprørene startet da flere fanger ble overflyttet til fengselet fra et annet på fredag.

- Dette er en krig mellom to rivaliserende bander, som fortsetter krigene dem i mellom bak murene, sier talsmann Rudy Esquivel i fengselet.

Søndag ettermiddag klarte politiet og vaktene i fengselet å få kontroll. Ved hjelp av våpen og tåregass gikk de til angrep på opprørerne.

Fengselet huser mer enn 900 fanger — de fleste dømt for narkohandel, drap og robberi.