Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem fengsles etter branner og bråk i København

Elleve personer ble pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen elleve personer er pågrepet etter en urolig natt med hærverk og påsatte branner i København onsdag kveld og natt til torsdag.

Torsdag morgen blir fem av de pågrepne framstilt for varetektsfengsling, siktet for brannstiftelse eller forsøk på brannstiftelse.

Nattens uro var en fortsettelse av uroen i Nørrebro de siste dagene. Onsdag spredte uroen seg til andre bydeler som Vesterbro, Valby og Tingbjerg.

Politiet vet ikke hva opptøyene skyldes, men har flere teorier. Uroen kan være en fortsettelse av protestene mot rivingen av Ungdomshuset i København i fjor. Men politiet utelukker ikke at bråket også er motivert av økt politinærvær i bydelen Nørrebro. Striden om Muhammedtegningene, som på nytt har blitt trykket i avisen Jyllands-Posten, er også en mulig årsak, ifølge politiet i København.

I Kalundborg ble brannfolk møtt av steiner da de forsøkte å slukke en brann i en søppelcontainer i Klosterparken-nabolaget. Brannmennene trakk seg tilbake og nektet å rykke ut til tre andre branner i nabolaget.

I Nørrebro måtte en rekke mennesker evakueres fra leilighetene sine fordi det var frykt for at en brann i et sykkelskur skulle spre seg til bygården.

Det var også branner i søppelkonteinere i Ishøj, Rødovre og Taastrup, og på Sjælør Boulevard ble fire unge menn arrestert for å ha tent på to biler. Mange steder ble det også kastet steiner mot politiets biler. (©NTB)

BRANNER I KØBENHAVN: På Nørrebro har det vært flere ildpåsettinger og annen uro de siste dagene. Foto: MOGENS FLINDT/SCANPIx
BRANNER I KØBENHAVN: På Nørrebro har det vært flere ildpåsettinger og annen uro de siste dagene. Foto: MOGENS FLINDT/SCANPIx Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media