Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem fengslet i dansk terrorsak

I dag ble ytterligere fem personer fengslet i den danske terrorsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Dermed er alle de sju siktede fengslet i saken.

De fem ble varetektsfengslet for fire uker i dag, etter at de natt til onsdag fikk sin anholdelse forlenget i tre dager mens politiet sikret ytterligere bevis i saken dem. To andre dansker ble natt til onsdag varetektsfengslet i fire uker.

Under det første rettsmøtet natt til onsdag avviste dommeren å varetektsfengsle de fem på grunn av manglende beviser. Ifølge forsvarer Jan Hollmén Olesen var det et hemmelig vitneavhør foretatt i går, som i dag førte til at dommeren likevel varetektsfengslet de fem.

Aktor Erik Terp understreker imidlertid at det ikke nødvendigvis blir reist tiltale for alle de sju som nå er varetektsfengslet.

- Det gjenstår en omfattende etterforskning, sier Terp til dansk TV2.

Lukkede dører

Dagens rettsmøte ble holdt bak lukkede dører.

Aktor Erik Terp fra Politiets etteretningstjeneste informerte de fremmøtte pressefolkene utenfor retten i Odense like etter klokken 14 i dag. Sivilkledte og uniformerte politifolk var møtt mannsterke frem utenfor rettslokalet, der familiemedlemmer av de siktede har ventet i tre dager på dommerens avgjørelse.

FENGSLET: Hele uken har familiemedlemmer av de terrorsiktede danskene ventet utenfor retten i Odense. I dag ble de fem av de sju siktede fengslet i fire uker. Foto: SCANPIX/AP/KIM RUNE
FENGSLET: Hele uken har familiemedlemmer av de terrorsiktede danskene ventet utenfor retten i Odense. I dag ble de fem av de sju siktede fengslet i fire uker. Foto: SCANPIX/AP/KIM RUNE Vis mer

Arbeidsro

Terp oppfordret media til arbeidsro de neste ukene.

- Det er en begrunnet mistanke, men som profesjonelle vet dere godt at det ikke betyr at det vil bli tatt ut tiltale.

På spørsmål om noen av de fem erkjenner straffskyld, viste forsvareren til at alle har anket kjennelsen inn for Østre landsrett.

- Det taler for seg selv, sa Hollmén Olesen.

Ifølge Politiken har politiet blant annet beslaglagt datamaskiner, biler og større pengebeløp under ransakinger av de siktedes hjem.